Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi (2)

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 09 Temmuz 2014 Güncelleme 09 Temmuz 2014, 01:25
Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesi 2

İÇİNDEKİLER

Tayyip Erdoğan'ın 2014-2019 sürecini paranteze alan Cumhurbaşkanlığı vizyon belgesinde, ikinci bölüm 'Demokrasi Standartları, Yeni anayasa, Hak ve özgürlükler, Vesayet odaklarının tasfiyesi' konularını kapsamaktadır.
Aziz milletimizin ilk kez, CUMHUR/REİSİ'Nİ seçmesi ve seçimin birinci turunun yapılacağı 10 Ağustos 2014 tarihinin önemi şudur: 10 AĞUSTOS: ESKİ TÜRKİYE ZİHNİYETİNİN SON KULLANIM TARİHİ.
ESKİ TÜRKİYE'Yİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRME ÇABALARININ SON TARİHİ.
TAM DEMOKRAT MİLLİ DURUŞLU YENİ TÜRKİYE'NİN İNŞAATINI HIZLANDIRMA TARİHİ...

Tam egemenlik süreci

1924 Anayasası egemenliğin milletin yegâne temsilcisi olan TBMM tarafından kullanılacağını öngörüyordu. Ne yazık ki milleti devre dışı bırakmak için 27 Mayıs ihtilali yapıldı. 1961 Anayasası'nda millet egemenliğini "anayasal kurumlar aracılığı ile kullanır" diye yazıldı. 61 Anayasası'yla kurulan ve 82 Anayasası ile tahkim edilen vesayet sisteminde, seçilmiş hükümet ülkeyi yönetiyor ama Derin Devlet tarafından denetleniyor, sivil-asker oligarklar beğenmediği hamlelere "dur" diyorlardı.
Yani "millete ait olan" egemenlik, seçilmişler ile atanmış sivil-asker bürokrasi arasında paylaşılıyordu.

2007'nin ayak sesleri

Tam egemenlik yolunda 2007 bir milattı.
Devlet içindeki çok güçlü askeri-bürokratikjüristokratik yapılar, 2007 Cumhurbaşkanlığı döneminde etkili bir ameliyata geçtiler. Meclis içinden CHP, MHP, ANAP, DYP, meclis dışından Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt, Anayasa Mahkemesi, Cumhuriyet eski başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Büyük Sermaye dört koldan 'Son Kale' dedikleri Çankaya'yı korumak için yollara düştüler.
Olmadı. Yapamadılar. SON KALE'ye Abdullah Gül'ün gelmesini engelleyemediler.
Denemeler sürdü. 12 Eylül 2010 referandumu aziz milletin muhtırasıydı.
Uslanmadılar. Pes etmediler.
Taksim Gezi/17-25 Aralık operasyonlarıyla tasfiye edilmekte olduğu düşünülen legalillegal vesayet odaklarının yanına eklemledikleri Fethullah Gülen emniyet-yargı cuntasıyla yine geldiler. 30 Mart'ta aziz milletin muhtırasıyla yine durduruldular. Şimdi son viraja giriyoruz. AZİZ MİLLETİN 10 AĞUSTOS MUHTIRASI GELİYOR... KARŞIMIZDA 'YENİ ÇANKAYA' OLACAK....

SONUÇ:
Direksiyonunda Tayyip Erdoğan'ın bulunacağı Çankaya, AZİZ MİLLETİMİZİN SON KARARI OLAN TAM DEMOKRAT, MİLLİ DURUŞLU BÜYÜK TÜRKİYE'Yİ KURACAK.
Yeni Türkiye'ye Yeni Anayasa kazandıracak. Tam demokrat siyaseti ve kurumsal yapıyı inşa edecek.
Eski Türkiye'nin damarlarına işlemiş
vesayetin ideolojik-kültürel damarını kıracak kurumsal düzenlemeleri tamamlayacak.
Yeni Türkiye'nin hiçbir surette vesayetçi kabul edemeyeceği bir düzeni tesis edecek. ESKİ TÜRKİYE'Yİ FABRİKA AYARLARINA DÖNDÜRMEYE ÇALIŞAN SİYASİ VE İKTİSADİ ODAKLARIN TAM TASFİYESİNİ SAĞLAYACAK.

YARIN:
Erdoğan direksiyonlu Çankaya'nın hedefleri: Başkanlık sistemi, Barış süreci, Yeni Türkiye'nin kültürel-siyasalekonomik sınırlarının genişletilmesi...