O sekreter kovuldu

Selçuk Üniversitesi'ndeki aşk cinayetinin odağındaki evli ve 1 çocuk annesi sekreter Asuman S.'nin işine son verildi. Katil profesörün dekan eşinin de istifası istendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Haziran 2014 Güncelleme 10 Haziran 2014, 01:53
O sekreter kovuldu

İÇİNDEKİLER

Konya Selçuk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde geçen hafta işlenen aşk cinayetinde, Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin uğruna, aynı fakültenin öğretim üyesi Doç. Dr. Celalettin Özdemir'i boğazını keserek ve karnından iki kez bıçaklayarak öldürdüğü olayın odağındaki sekreter Asuman S. işten atıldı.

MAZERETİ YOK
İki öğretim üyesinin kavgası sırasında, cinayetin yaşandığı Doç. Özdemir'in odasında bulunduğu ortaya çıkınca gözaltına alınan ve Prof. Dr. Ahmet Gülce ile birlikte sevk edildiği adliyede, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Asuman S., haftanın ilk günü olan dün, hiçbir mazeret bildirmeden, görevli olduğu Selçuk Üniversitesi Turizm Fakültesi'ndeki işine gitmediği için işine son verildiği açıklandı. Bunun üzerine rektörlük, evli ve 1 çocuk annesi 28 yaşındaki Asuman S'nin görevine son verildiğini açıkladı. Ayrıca, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise olayda şüpheli olarak ifade veren, katil zanlısı Prof. Dr. Ahmet Gülce'nin fakültenin dekanlığını yapan eşi Prof. Dr. Handan Gülce'nin istifasını istedi.

KATİL EMEKLİ OLDU
Öte yandan cinayetten 1 gün sonra dekanlık kanalı ile emekliliğini isteyen Ahmet Gülce'nin emeklilik işlemlerinin, rektörlük tarafından Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirildiğine dikkat çekildi. Yetkililer, yaşanan olay nedeniyle birçok öğrencinin psikolojisinin bozulduğunu ve bu konuda bazı çalışmaların yapılacağını ifade etti.

Özgür SARI