Kedilerin aşkı

Van kedileri 10 liraya damızlık olarak hizmet vermeye başladı Erkek ve dişiler çiftleşme öncesi ayrı odalarda bakıma alındı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mart 2014 Güncelleme 17 Mart 2014, 00:04
Kedilerin aşkı

İÇİNDEKİLER

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi, safkan atlarda olduğu gibi, kedileri de damızlık olarak kullanmaya başladı. Van Kedisi Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü'ne dışarıdan getirilen 'kızgın' dişi Van kedileri, günlük 10 TL karşılığında koruma altındaki damızlık erkeklerle çiftleştiriliyor. Özel beslenen ve her türlü bakımları itina ile yapılan kediler, 3 gün ayrı bölümlerde tutuluyor. Sonra da 15 gün aynı odalara kapatılıyor.

40 ERKEK KEDİ GÖREVDE
Damızlık olarak bulunan 40 kedi, dışarıdan getirilecek ve 'kızgınlık dönemine' giren dişi Van kedileriyle aşk yaşıyor. Uygulama Merkezi Müdürü Doç.Dr. Abdullah Kaya, "Özel odalara alınan kediler, günlüğü 10 TL karşılığında damızlık saf erkek Van kedileriyle çiftleştiriliyor. Bu sayede saf Van kedisi nesli çoğalıyor. Biz bu ırkın devamını sağlamak için tüm Van kedisi sahiplerinin, daha saf ve kaliteli yavru elde edebilmeleri için bizim damızlık erkek kedilerimizi seçmelerini öneriyoruz" dedi.