Nakavt

Ringlerin efsanesiydi. 20 yaşındayken boksun altın genci seçildi. Ancak alkol ve uyuşturucu 'Demir' adamı bitirdi! Bağımlı olduğunu itiraf eden Mike Tyson, "Ölümün eşiğindeyim" dedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Ağustos 2013 Güncelleme 26 Ağustos 2013, 01:56
Nakavt

İÇİNDEKİLER

Boks tarihinde tüm zamanların en asi oyuncusu olarak tanındı. Lakabı "Demir Mike"dı. 1.80 cm boyunda ve 98-100 kg ağırlığındaki bu dev adam, ringde rakip tanımadı. 1985'te çıktığı ilk maç onu dünya çapında bir şöhret yaptı. 20 yaşındaki bu genc in adı, artık dünyanın en büyük boksörleri arasında geçmeye. Ve kısa süre sonra Dünya Ağır Sıklet Boks Şampiyonluğu unvanını kazandı. Altın kemerleri ardı. Kimse onun unvanını elinden alamadı. Ancak boksun efsanesi Tyson, en büyük yumruğu alkol ve uyuşturucudan yedi. 47 yaşındaki efsane, alkol bağımlısı olduğunu itiraf etti. "Ölümün eşiğindeyim" dedi.

ÇOK KÖTÜLÜK YAPTIM
Tyson, Amerikan spor kanalı ESPN2'nin "Friday Night Fights" isimli boks programının yeni tanıtım yüzü olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda hayatının en zor döneminde olduğunu belirtti. Artık alkolün etkisinde kalmadığı bir hayat istediğini kaydetti. "Ölmek istemiyorum. Ölümün eşiğindeyim, çünkü iflah olmaz bir alkoliğim" ifadesini kullandı.

Yaşamının büyük bölümünde kötü bir adam olduğunu söyleyen Tyson, şunları söyledi: "Pekçok kez kötülük yaptım. Ama affedilmek istiyorum. Artık farklı bir hayatın içinde bulunmaya çalışıyorum.

Altı gündür ne alkol ne de uyuşturucu madde kullanıyorum ve bu, benim için bir mucize. Ayık olduğum konusunda herkese yalan söyledim ama değildim. Bu benim altıncı günüm. Bir daha asla kullanmayacağım."

HAPİSHANEDE MÜSLÜMAN OLDU
Tyson, 1990'da ABD Güzellik Kraliçesi'ne tecavüzle suçlandı, tutuklandı. 3 yıl hapis yattı. Bu sırada Müslüman oldu ve Malik Abdülaziz ismini aldı. Tahliye olduktan sonra bir barda kavga etti. 1997'de rakibinin kulağını koparınca ringlerden iki yıl men edildi. Tyson, 2006 yılında ise uyuşturucudan tutuklandı.