Dönüşü muhteşem olacak!

İstanbul'a bayram geldi! Tatilciler yola düşünce Megakent, adeta megaköye benzedi! Ancak İstanbullular bu kez TEM'i kilitledi. Bolu'ya kadar arabalar milim milim hareket etti! Tatilin dönüşü ise şimdiden vatandaşları gerdi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ağustos 2013 Güncelleme 08 Ağustos 2013, 00:57
Dönüşü muhteşem olacak!

İÇİNDEKİLER

Taşı toprağı altın dendi... Bavulunu, yastığını yorganını alan memleketinden çıkıp geldi. Yıllar geçti. Ne yol ne de toplu taşıma yetti. Hal böyle olunca trafik çilesinin yanına adı hemencecik yerleşti: İstanbul! Tatiller ise Megakent'in stresinden kaçmak için en iyi yol seçildi. Bugün başlayan Ramazan Bayramı tatili nedeniyle de İstanbul adeta boşaldı. 15 milyonluk şehrin sakinleri memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmek için yola çıktı.

15 SAAT...
Ancak giden İstanbul olunca bu kez de şehirler arası yollar tıkandı. İstanbul-Bolu arasında seyreden araçlar, adeta milim milim ilerledi. 5 saat süren İstanbul-Ankara yolu ancak 13 saatte aşılabildi. Dün yola çıkanlar da kendini trafikte buldu. Özellikle Gerede-Karadeniz bağlantı yolu Ankara istikametinde 15 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Ekipler, trafik akışını Çaydurt gişelerinden D-100 karayoluna yönlendirdi. Çaydurt gişelerine yönlendirilen sürücüler, burada da araç yoğunluğuna neden oldu. TEM otoyolunun İstanbul güzergahında ise herhangi bir sorun yaşanmadı.

DENİZDE ALARM
Çanakkale tarafında da durum farklı değildi. Bayram tatili için Gökçeada'yı tercih eden çoğunluğu İstanbullu tatilciler, feribot iskelesinde uzun kuyruklar oluşturdu. Yalova Topçular iskelesine karşılıklı sefer yapılan Gebze Eskihisar iskelesinde dün de gündüz saatlerinde olağanüstü bir hareketlilik vardı.

İLK VE SON GÜNE DİKKAT

2010 yılından bu yana Ramazan Bayramı tatillerinde toplam 375 kişi trafik kazasında can verdi. Yetkililer "Vatandaşlar tatilin ilk ve son günü kesinlikle yola çıkmasın" diye uyardı.

* Bolu yönünde uzun kuyruklar oluştu. Binlerce sürücünün İstanbul'u terk ettiği görülürken sadece 1 aracın İstanbul'a gelmesi objektiflere böyle yansıdı.

HAVADA KARADA...
Karadaki yoğunluk havada da vardı. Tatilciler İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanları'nda, uzun kuyruklar oluşturdu. TAV Havalimanları tarafından da vatandaşları rahatlatmak için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Bunun için mini konserler verildi. Ayrıca Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde BTA ve ATÜ firmalarının ürettiği lokumlar yolculara ikram edildi. Serdar CANİPEK