Poşulu tecavüz

Yüzlerini poşuyla kapatan iki kişi kaçırdıkları üniversite öğrencisine bir depoda saatlerce tecavüz etti. Genç kızın gittiği iki hastane kan ve doku örneği almayı reddetti

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Mayıs 2013 Güncelleme 17 Mayıs 2013, 00:00
Poşulu tecavüz

İÇİNDEKİLER

Ankara'nın en gözde semtlerinden Bahçelievler'de Başkentliler'i dehşete düşüren bir tecavüz olayı yaşandı. 19 yaşındaki üniversite birinci sınıf öğrencisi bir genç kız, kendisini takip eden ve yüzlerini poşuyla kapatan iki kişi tarafından siyah bir minibüsle kaçırıldı. Zanlılar, OSTİM'de boş bir depoya götürdükleri genç kızı tehdit ederek saatlerce tecavüz etti. Yüzlerindeki poşuyu hiç çıkarmayan zanlılar, daha sonra kredi kartı şifresini zorla öğrendikleri genç kızın bankadaki bin lirasını çekti. Parayı aldıktan sonra genç kızı sokak ortasında araçtan atan tecavüzcüler kayıplara karıştı. Perişan haldeki üniversite öğrencisi polise sığındı ve başına gelenleri ağlayarak anlattı. Genç kızın ifadesi üzerine polis alarma geçti. Ekipler, olayın meydana geldiği bölgedeki tüm MOBESE ve güvenlik kameralarını inceledi. Kamera kayıtlarında öğrenci kızın kaçırıldığı lüks minibüs saptandı, ancak plakasının sahte olduğu belirlendi. Kamera kayıtlarında ayrıca, minibüsteki kişilerden birinin genç kızı takip ettiği görüldü. Olayı aydınlatmak için özel bir ekip oluşturuldu.

RESMEN SKANDAL
Tecavüz dehşetiyle sarsılan talihsiz kız, ikinci bir şoku da doku ve kan örneği alınması için götürüldüğü iki devlet hastanesinde yaşadı. İddiaya göre, ilk olarak Ulus Devlet Hastanesi'ne götürülen üniversiteliye, "Biz bu işe karışmayız" denildi. Hastane görevlileri genç kızdan doku ve kan örneği almadı. Bunun üzerine genç kız Numune Hastanesi'ne götürüldü. Ancak hastane görevlilerince burada da genç kıza aynı yanıt verildi. Polisin, saatler süren çabaları sonucu alınan kan ve doku örnekleri şikayet dilekçesine konuldu. Sağlık Bakanlığı, konuyla ilgili olarak soruşturma başlattı.