Kediye nafaka

Tiyatrocu Hülya Kalebayır, boşandığı eşinden kedisi için "Merhametli ve duygusal bir insan" diyerek nafaka talep etti. Mahkeme isteği yerinde buldu, aylık 150 TL'ye karar verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Kasım 2012 Güncelleme 07 Kasım 2012, 00:00
Kediye nafaka

İÇİNDEKİLER

Trabzonspor'un "Başbakan" lakaplı eski futbolcusu Lemi Çelik, tiyatrocu eşi Hülya Kalebayır'dan boşandı. Çifti eşit kusurlu bulan mahkeme, Kalebayır'ın maddimanevi tazminat ve nafaka taleplerini reddetti. Çelik'in, kızı için aylık 4 bin 500 lira, kedileri "Mırmır" için de aylık 150 lira nafaka ödemesine hükmetti.

KEDİ İÇİN 6 BİN TL
Kalebayır, Çelik'e 2010'da İstanbul Aile Mahkemesi'nde boşanma davası açtı. 17 yıllık eşi ve 1 çocuğunun babası Çelik'i, kendisini 3 farklı kadınla aldatmakla suçladı. Anlaşmalı boşanma kapsamında hazırladığı ayrılık protokolünü Çelik'in adil olmadığı gerekçesiyle reddettiğini iddia eden Kalebayır, bu nedenle çekişmeli boşanma davası açmak zorunda kaldığını savundu. Kalebayır, kendisi için 600 bin lira maddi manevi tazminat, kızları için aylık 4 bin 500 lira ve kendisi için aylık 6 bin lira nafaka talep etti. Eşinin iddialarına, avukatı Handan Bakbak aracılığıyla yanıt veren Çelik ise kendisini "merhametli ve duygusal bir insan" olarak tanımladı. Çelik ise eşinin ihanet iddialarını, "Eşime karşı hiçbir sadakatsizliğim olmadı" sözleriyle reddetti. Çelik, bu iddiasını "Kayınvalidemin yanında bana tokat attı. 'Bir gece seni öldüreceğim, seni bıçaklayacağım' şekilde tehditler savurdu. Çocuğumuzun yanında beni aşağıladı" dedi. Boşanmayı kendisinin de isteğini belirten Çelik, kızlarının velayetinin kendisine verilmesini istedi. Mahkeme, 2 yıllık yargılamanın ardından çifti geçtiğimiz haziranda boşadı.

MAHKEME ÇOCUK SAYDI
Mahkeme, Çelik'in kedileri "Mırmır" için aylık 150 lira nafaka ödemesine hükmetti. Tarafları "eşit kusurlu" bulan mahkeme, Kalebayır'ın kendisi için istediği nafaka ve maddi-manevi tazminat taleplerini reddetti. Çocuğun velayetini anneye verdi. Mahkeme, baba Çelik'in kızı için aylık 4 bin 500 lira nafaka ödemesine hükmetti.

BU PARA MIRMIR'A YETMEZ
Mahkeme, 6 bin lira aylık istenen kedi için 150 lira ödenmesine hükmetti. Kediye en az mama için 50, kum için 15, aşı için 150 ve kuaför için de 25 lira harcama yapıldığı öğrenildi.


Neslihan KESKİN