Hacı Simit

Kutsal topraklar, Türkler'in geleneksel lezzetiyle tanıştı. Simit Sarayı, Mescid- Haram'ın yanındaki Zemzem Towers'ta şube açtı. Dünya Müslümanları ise bu lezzete bayıldı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2012 Güncelleme 17 Ekim 2012, 00:00
Hacı Simit

İÇİNDEKİLER

Türkler' in geleneksel lezzeti simit, kutsal topraklara taşındı. "Simit Sarayı", Mescid-i Haram'ın yanı başındaki Zemzem Towers'da şube açtı. Türkiye dışında ABD ve Avrupa'da şubeleri bulunan Simit Sarayı, kendisine kutsal mekanda da yer edindi. Yaklaşık 3.5 ay önce Mekke şubesini açan Simit Sarayı, mekan olarak Mescid-i Haram'ın yanı başındaki Zemzem Towers'ı seçti. Binanın giriş katındaki alışveriş merkezinde hizmet veren firma, hac va umreye gidenlerin lezzet durağı oldu. Hac döneminde 24 saat hizmet veren işletme, 5'i Türk olmak üzere çoğunluğu Türkçe bilen 25 kişiyle, Türkler'e ait lezzetleri, Mekke'de dünya Müslümanları ile tanıştırdı.

SAMANDIRA'DA ÜRETİLİYOR
Firma yöneticisi Tayyar Kayhan, satışa sunulan ürünlerin tamamının Türkiye'den getirildiğini söyledi. Kayhan, "Tüm ürünlerimiz İstanbul Samandıra'daki tesislerimizde üretilip, Mekke'ye gönderiliyor. Bir süre öncesine kadar ürünler Suriye üzerinden soğuk hava konteynerleriyle Mekke'ye ulaştırılıyordu. Ancak yaşanan çatışma ortamından dolayı deniz yoluna yöneldik. Ürünlerimiz gemi ile 9 günde buraya geliyor'' dedi. Kayhan, simidin tanesini 5 riyale (2.5 lira), çayı 4 riyale (2 lira) ve su böreğinin porsiyonunu ise 18 riyale (9 lira) sattıklarını da sözlerine ekledi.

'FAST FOOD'A RAKİP
Suudi Arabistan'da 8. şubesini açan Sultanahmet Köftecisi de Araplar'a geleneksel köfte ve piyaz lezzetini tattırıyor. Söz konusu firma, uluslararası ''fast food'' markalarına rakip oluyor.