Balonun adresi Kapadokya

Kapadokya dünyanın en iyi balon turu merkezi seçildi. Uçuşa elverişli hava şartları ve eşsiz manzarası Kapadokya'yı rakipsiz yapıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Mart 2012 Güncelleme 28 Mart 2012, 00:05
Balonun adresi Kapadokya

İÇİNDEKİLER

Dünya çapında gezi meraklılarının sıkça kullandığı ABD menşeli gezi sitesi offbeattraveller.com, en iyi sıcak hava balonuyla uçuş destinasyonu olarak Kapadokya'yı seçti. 10 adet yerin bulunduğu listede birinci olarak Nevşehir- Kapadokya bölgesinin seçilip anlatılması, yabancı turistin Kapadokya'daki balon uçuşlarına ilgisini büyük ölçüde artırdı.

HER ZAMAN MÜSAİT
Özellikle sitede ismi geçen Kapadokyalı balon firması, rezervasyonlarını ikiye katladı. Voyager Balon'un Yetkilisi Pilot Mehmet Halis Aydoğan, "Diğer ülkelerde önce bileti alırsınız ve ay içerisinde bir güne randevu veririler, o günkü hava şartlarına göre uçup uçulamayacağı belli olur. Ancak bizlerde hava şartları genellikle olumlu olurken balonların vadi içerlerine yaklaşarak uçması, gezileri daha keyifli hale getiriyor" dedi. Aydoğan, 2011'de Belçika'da yılda 55 gün uçuş yapılırken Türkiye'de 310 gün balon ile uçuş yapıldığını ifade etti.

1 SAATLİK BALON UÇUŞU FİYATLARI
Türkiye ..............160 Euro
İngiltere ........135 Pound
Belçika ..............140 Euro
Fransa .............. 400 Euro
ABD ................ 250 Dolar
Kaliforniya ......180 Dolar