İcraatın içinden

Eskişehir'in Kayakent Belediyesi, borçları yüzünden icraya verildi. Belediye binası dahil 12 gayrimenkulu elden giden başkan vekili 'Yardım edin' dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Aralık 2011 Güncelleme 22 Aralık 2011, 01:35
İcraatın içinden

İÇİNDEKİLER

Borç, bir belediyeyi alt üst etti. Eskişehir Günyüzü'ne bağlı Kayakent belde Belediyesi, 868 bin TL'lik borcu yüzünden Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve geçici işçiler tarafından icraya verildi. Belediyenin hizmet binası dahil 12 menkul ve gayrimenkulünün 13 Ocak 2012 tarihinde icra kanalıyla satılacağı açıklandı.

PARA YETMİYOR
Bu karar ise belediye çalışanlarını şok etti. Kayakent Belediye Başkan vekili Hüseyin Seçkin, bin 150 nüfuslu beldede 12 personelle hizmet vermeye çalıştıklarını söyledi. Belediyeyi, 2009'da TEDAŞ'a olan 500 bin lira elektrik borcuyla devraldıklarını ifade eden Seçkin, şöyle konuştu: "2009'dan bugüne kadar SGK'ya 170 bin lira sigorta primi borcu, 5 geçici işçiye de 140 bin lira borcumuz var. Yine bizim dönemimizde TEDAŞ'a 55 bin lira elektrik borcu oldu. Belediyenin tek geliri kira. İller Bankası'ndan gelen parayla belediye personelinin maaşlarını ancak karşılıyoruz. Belediye olarak bu borçları ödeyecek durumumuz yok. Yetkililerden bu sorunlara en kısa sürede çözüm bulmalarını bekliyoruz."

TEDAŞ, belediyenin borcu yüzünden beldeye su sağlayan su pompalarının enerji hattını kesti. Bu nedenle Kayakent beldesi 10 gündür susuz. Toplam 195 öğrencisi bulunan Abdülhamit Alptekin Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nun tuvaletlerine de musluklu bidon konuldu.