Ocağı tütüyor

Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin öldüğü kazayla ilgili şok açıklamalarda bulundu: Görüntüler Balgat Postanesi'nden gönderildi. Otopsinin Ankara'da yapılmasını istedim ama kimse dinlemedi...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Ekim 2011 Güncelleme 01 Ekim 2011, 00:00
Ocağı tütüyor

İÇİNDEKİLER

BBP'nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişiye mezar olan helikopter kazası, derin sorulara dayandı. Birbiri ardına gelen görüntüler ve tanıklar, "kaza"daki şüpheleri gün yüzüne çıkartı. Ve acının bir numaralı tanığı olan Gülefer Yazıcıoğlu, eşinin öldüğü kazayla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Gülefer Yazıcıoğlu'ndan Keş Dağı'ndaki kazaya dair dikkat çekici ifadeler:

TORNAViDALI CD:
O görüntüler herkesten önce bize geldi. Ankara'daki Balgat Postanesi'nden gönderilmişti. Üzerinde "Sadece Yazıcıoğlu Ailesi'ne" yazıyordu. Sarı zarfın içinde 3 CD vardı. Görüntüleri izlemedim. Çünkü seyrettikçe hem çok üzülüyorum hem de "Bir şey yapılmıyor" diye kahroluyorum. Biz de hemen özel yetkili savcıya gönderdik.

OTOPSi:
Cenazenin 3-4 gün bekletilmesini istemedim. Ama beni kimse dinlemedi. Otopsinin ise Ankara'da yapılmasını istedim. Fakat olmadı. Sonra Devlet Denetleme Kurulu'nun raporu da ilk yapılan otopsinin yeterli olmadığını kanıtladı.

iSMAiL GÜNEŞ:
Devlet Denetleme Kurulu'nun raporunda İsmail Güneş'le ilgili eksiklik vardı. Çünkü DDK, İsmail Güneş'in çenesinin nasıl kırıldığına ulaşamadı. Ayrıca 500 metre aşağıya nasıl sürüklendiğini de bulmalıydı. İsmail'in 112 konuşmalarına dikkat ettiğimizde de sorulara net cevap vermiyor. Hatta karşısına kızacak kadar da bilinci açık. 'Hanımefendi', 'Alo' diye bağırmasından bunu anlıyoruz.

KiM ARADI:
BBP Sivas İl Başkan Yardımcısı Yüksel Yancı'nın cep telefonu kaza günü saat 22.54 ve 22.58'de aranmış. Bu telefonlara kim cevap verdi. Çünkü otopsi raporuna göre o saatte herkes hayatını kaybetmişti.

HARiTALAR:
Yapılan araştırmalarda enkazın yeri net belli. Hep yanlış yerlerde arama yapıldı. İlk koordinatlı haritaya dikkat edilmiş olsaydı belki Muhsin Başkan, İsmail Güneş, Yüksel Yancı, Erhan Üstündağ kurtulabilirdi.

İŞİN ÖZÜ:
Bekliyorum da hep hikaye işlerle uğraşıyoruz. İşin aslına hala inemiyoruz. İşin aslını da savcı bulacak. Her gün farklı bir şey çıkıyor bütün bunları toplayıp, harmanlayıp bunun özüne inemiyor mu insanlar.

SiViL TARAFI
Olayın üzerine gidilse somut bulgular var. Ben ısrarla diyorum ki bunun bir de sivil ayağı var. Asker de sivile bağlı nihayetinde. Bir başıbozukluk, bir kokuşmuşluk varsa her iki tarafta vardır. Sivil Havacılık'ta neden cihazlar var, hafıza kartları yok denildi? Hukuğa inanmış bir insan olarak hukuğu bekleyeceğim.
İşin aslını da savcı bulacak.

EKiP
:
Sivli kaza kırım ekibi üstüne basa basa söylüyorum kendi yönetmeliklerine aykırı olarak neden 3 kişiden oluşturuldu? Ama organize mi yaptılar, tek başlarına mı yaptılar bilemiyorum ki. Bu ülke benim ülkem. Birlik ve beraberlik içinde bu ülkede yaşamaktan yanayım.

'SUiKAST MI?'
Derin sorularla dolu kaza en çok onun yüreğini yaktı. 89 yaşındaki Fidan Yazıcıoğlu, oğlunun ölümüyle ilgili soru işaretlerinin aydınlatılmasını istedi. Gözüyaşlı kadın "Yavruma bunu yapanları bulun" diye feryat etti. Fidan Yazıcıoğlu, "Ne diyeyim, yavruma bunu yapanları bulsunlar, koca devlet...'' ifadelerini kullandı. Abla Maviş Ovacık ise "Bu olay açığa çıkmazsa devamlı şüphelerimiz suikast olduğu inancında olacak" yorumunu yaptı.

BELGELİ SAVUNMA
Genelkurmay Başkanlığı, 10 askerin de gözaltına alındığı Yazıcıoğlu soruşturmasına yönelik sessizliğini bozdu. İnternet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, "Kaza gününden itibaren tüm bilgi ve belgeler TBMM Araştırma Komisyonu, Devlet Denetleme Kurulu, Kahramanmaraş ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılıkları'na gönderilmiştir" denildi.

Genelkurmay, kazada bazı parçaların kaybolduğu iddiaları için bir açıklama yapılmamasına yönelik eleştirilere de şu yanıtı verdi: "TSK; demokrasi ve hukukun üstünlüğüne her zaman büyük önem vermektedir. Bu nedenle, soruşturmanın devam ettiği bu safhada, olayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmasına ihtiyaç bulunmadığı değerlendirilmiştir."