Yüz'karası

Yüzbaşı, askerleri hedef tahtasının etrafına dizip 'atış şovu' yaptı. 'Böyle talim yok' diyen TSK ise soruşturma açtı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Şubat 2011 Güncelleme 18 Şubat 2011, 09:08
Yüz’karası

İÇİNDEKİLER

Terörün merkezindeki Şırnak'ta, "asker ocağında" skandal patladı. Türkiye, Şırnak Akçay 6. Motorlu İç Güvenlik Piyade Tugayı Seslice Taburu'nda görevli Yüzbaşı M.G.'nin internete düşen görüntüleri nedeniyle ayağa kalktı. Yüzbaşı M.G., hedef tahtasının etrafına bir grup askeri dizerek, "atış şovu" yaptı. Askerleri ise tetiğe basmadan önce "Duramayacağım diyen varsa ayrılsın" diye tehdit etti. Eğilerek bacaklarının arasından hedefe atış yaptı. Askerler ise "Komutanım, yapmayın" yakarışlarıyla şovu seyretti. Korku dolu saatler 5 atış boyunca sürdü. Hedef tahtasındaki 4 kurşun dikkat çekerken, skandal cep telefonuyla çekilerek gözler önüne serildi.

BÖYLESİ GÖRÜLMEMİŞ
Utancın internete düşmesinin ardından Genelkurmay Başkanlığı hemen harekete geçti ve "Yüzbaşı M.G.'nin atış talimi görüntüleriyle ilgili" soruşturma başlattı. TSK tarafından yapılan açıklamada, atış yönergelerinde böyle bir atış şeklinin olmadığı vurgulandı. Açıklamada ayrıca M.G.'nin de aralarında bulunduğu TSK Özel Kuvvetler personelinin, daha önce televizyonlarda yayınlanan gösterilerde "güven atışı" yaptığı ifade edildi. 2003 yılında Özel Kuvvetler Komutanlığ, kapılarını basına açmış, özel timler o gösterilerde aldıkları eğitimleri, "güven atışları da dahil" başarıyla sergilemişti.

GÜVEN ATIŞI NEDİR?
ÖZEL Kuvvetler'in yaptığı "güven atışı", geçtiğimiz yıllarda haber bültenlerine birçok kez konu oldu. Güven atışı şöyle gerçekleşiyor: İki adet bordo bereli karşı karşıya geçer. İlk önce ikiliden birisi başının üzerinde kitap büyüklüğünde bir hedef tutar. Diğer bordo bereli o hedefe ateş eder. Ardından arkasını dönüp, tabancaları bacaklarının arasından hedefe doğru sıkar. Mermiler bitince roller değişir, bu kez ateş eden kişi hedefi tutar, atış sırası diğerine geçer.