MİT'te 'Kızıl' alarm

Yabancı kadınları kullanan çete, istihbaratı harekete geçirdi. MİT, stratejik kurumlarda çalışanlara pasif karşı koyma eğitimi verdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Ekim 2010 Güncelleme 31 Ekim 2010, 03:19
MİT’te ’Kızıl’ alarm

İÇİNDEKİLER

Başsavcılığı tarafından başlatılan "askeri casusluk ve şantaj soruşturması", fuhuş çetesinin inanılmaz planlarını gün yüzüne çıkarttı. Aralarında askerlerin de bulunduğu 35 kişi gözaltına alındı. Deniz Kuvvetleri ve Genelkurmay'a kadar uzanan çetenin, yabancı casus kadınları kullanarak askeri belgeleri yurt dışına sızırdırdığı iddia edildi. İşte bu operasyon devam ederken Milli İstihbarat Teşkilatı da harekete geçti. MİT, aralarında Milli Savunma Bakanlığı, Enerji Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı, ASELSAN, HAVELSAN, TAİ, BOTAŞ ve TPAO gibi önemli kurumların çalışanlarına "Pasif karşı koyma" eğitimi verdi.

BLACKBERRY'E VETO
Çok gizli olarak verilen eğitimde şu uyarılarda bulunuldu: Yabancı kadınlardan ve büyükelçilik çalışanlarından uzak durun. BlackBerry marka cep telefonlarını kullanmamaya dikkat edin. Çalıştığınız kurumun dışında herhangi bir yerde fotokopi çektirmeyin. Dizüstü bilgisayar, USB bellek ve taşınabilir hard diskleri kargoya vermeyin. Stratejik toplantıları otellerde yapmayın. Bilgisayar tamir servislerini iyi seçin. Bu arada söz konusu seminerlere Türk Silahlı Kuvvetleri dahil edilmedi. Gerekçe olarak da Genelkurmay bünyesinde de bir istihbarat başkanlığı ve istihbarata karşı koyma biriminin bulunması gösterildi.