Arka koltuktan gelen vahşet

Şehirlerarası yolculuk yapan şizofreni hastası üniversite öğrencisi genç, otobüs mola verdiği sırada uyandı. Ön koltukta oturan yaşlı adamın boğazını kesip, kaçtı...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mayıs 2009 Güncelleme 06 Mayıs 2009, 01:20

İÇİNDEKİLER

Şizofreni hastası cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Denizli'den Adana'ya gitmekte olan yolcu otobüsünde korkunç bir olay yaşandı. Otobüs Konya'nın Ereğli ilçesi otogarında mola verdiği sırada uyumakta olan üniversite öğrencisi Özgür B. (27) uyandı. Birden üzerinde taşıdığı bıçağı çıkarıp ön koltukta oturan Yusuf Düşmez (82) isimli yolcunun boğazına dayadı. Yaşlı adamın boğazında derin yaralar açan genç, olay yerinden kaçtı.

GENCİ HİÇ TANIMIYORDU

Düşmez, hemen yoğun bakım ünitesine kaldırıldı. Ancak hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi. Özgür B. ise bir süre sonra otogarda görevli polislerce yakalanarak gözaltına alındı. Özgür B.'nin, olayı gerçekleştirmeden önce "Aha hocamı buldum'' diye bağırdığı ancak boğazını kestiği kişiyle ilk kez karşılaşma ihtimalinin yüksek olduğu öğrenildi. Hastane yetkilileri, yaralanan Yusuf Düşmez'in gırtlak kanseri nedeniyle ses telleri alınan bir kişi olduğunu, şüpheli Özgür B.'de ise şizofren belirtileri gözlemlendiğini açıkladı.