Çöp masalları

Çöp esnafı dediğimiz kitle başta büyük kentlerin vahşi depolama merkezlerinde çoluk çocuk yaşayıp çalışıyor Her türlü mikrobun, pisliğin içinde süren bu yaşamlar erken ölümlere, tedavisi mümkünsüz hastalıklara yol açıyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 17 Ekim 2009 Güncelleme 17 Ekim 2009, 01:04

İÇİNDEKİLER

Konuyla ilgili görüştüğüm Belediye Başkanı Mehmet Kocadon şunları anlatıyor: "Savaş Abi gerçekten de zor koşullarda yaşadıklarını biliyorum. Özellikle çocuklar için çok üzülüyoruz. Defalarca sağlık ekibi gönderdik oraya. Kontrolden geçirilsin istedik. Ama hiç biri çocuğunu doktorlara emanet etmiyor. Kendileri de görünmüyor tıp ekibine. Hastalık çıkarsa hep birlikte işlerini yitireceklerinden korkuyorlar. Yangın tehlikesi ise en büyük sıkıntı. Yazın çıkan çöp yangını kenti yakacaktı sen de biliyorsun. Ama bu ders oldu büyüklerimize de. Geçen gün Kültür Turizm Bakanımız 400 bin TL yolladı. Ben yangının ardından İstanbul'a gidip katı atık tesislerini inceledim. Gördüm ki Bodrum'da yapılmayacak bir şey değil. Bunu en kısa zamanda devreye sokabiliriz. 1,5-2 sene içinde faaliyete geçer."

KİM KURTARACAK

Yazımı S.O.S imdat çağrısıyla bitireceğim. Kurtaralım onları. Son olarak da soruyorum: Başta bu çöp gettosunda yaşayan çocuklar olmak üzere herkesin sağlık taramasını yaptırmaya, okumayan çocukları okullara kaydettirmeye, başlarına yıkılması an meselesi olan o karton, teneke, mukavva evleri mesela konteynır barınaklarla desteklemeye, özel iş elbiseleri, maskelerle çalışmalarını sağlamaya kim el verir, destek atar, yardım yapar?