Uzmanlar uyardı! Bu besinler kanser ediyor | İşte kanser sebebi 14 besin

Uzmanlar uyardı! Her gün tükettiğimiz bu besinler kansere sebep oluyor! Sağlığımızı riske atan 14 besini sıralayan uzmanlar, çağımızın kabusu kansere karşı bu besinlerden uzak durmamızı tavsiye etti. Peki uzmanların uyardığı "kansere sebep olan 14 besin" hangisi? Sağlıklı bir yaşam için hangi gıdalardan uzak durmamız gerekiyor? İşte kansere neden olan 14 besin...

Uzmanlar her gün severek tükettiğimiz ancak kansere sebep olabilen 14 yiyeceği sıraladı. Kanser riskine karşı uzak durmamız gereken besinler neler? İşte çağımızın korkunç hastalığı kansere sebep olan 14 besin...

.

Mikrodalgada patlamış mısır

Patlamış mısır nispeten sağlıklı bir atıştırmalıktır, ancak onu patlatmak için uygun olmayan yol, sağlığı bozuyor. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceğini gösterdiğini söyledi.

Konserve yiyecekler

Konserve yiyeceklerle ilgili sorun depolama alanından kaynaklanıyor. Hemen hemen tüm alüminyum kutular, bisfenol-A veya kısaca kansere sebep olan BPA ile kaplıdır. Domatesler ve asit oranı yüksek diğer yiyecekleri konserve kutusundan yemek çok tehlikelidir.

Cips

Cipste sadece yüksek derecede yağ ve sodyum yok. Aynı zamanda vücudun tanımadığı yapay tatlar, koruyucu maddeler ve gıda renklendiren maddeler de var. Yüksek sıcaklıkta kızartılır ve istenen çıtır dokunun elde edilmesi sağlanır ancak bu durum sigarada da bulunan tanınmış bir kanserojen olan akrilamide zemin oluşturur.

İşlenmiş, tütsülenmiş kırmızı etler

Bu liste hamburger, sosisli sandviç, sosis gibi yiyecekleri içerir. Genel olarak her gün yenilen kırmızı etin, kanser riskini yüzde 22'ye kadar arttırdığı çalışmalarda gösterilmiştir.

DİĞER GALERİLER