Uzmanlar, hemen her gün severek tükettiğimiz ancak kansere sebep olabilen 14 yiyecek hakkında uyardı! Peki kanser riskine karşı hangi besinlerden uzak durulmalı? Mutfağımızdaki hangi besinler kanser riskini artırıyor? İşte uzmanların elinden kanser sebebi besinler listesi...
Mikrodalgada patlamış mısır
Patlamış mısır nispeten sağlıklı bir atıştırmalıktır, ancak onu patlatmak için uygun olmayan yol, sağlığı bozuyor. Mikrodalga torbalarının içinde perflorooktanoik asit (PFOA) adlı bir kimyasal madde olduğunu belirten uzmanlar, birçok çalışmanın, PFOA tüketimi nedeniyle böbrek, mesane, karaciğer, pankreas ve testis kanserlerine neden olabileceğini gösterdiğini söyledi.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ