Kars'ta, kış mevsimi öncesinde sezonun ilk gravyer peynirleri satışa sunulmak üzere tezgahlarda yerini aldı.
Kars'ta yüksek rakımlı yaylalarda çiçek ve kekiklerle beslenen ineklerin sütünden elde edilen gravyer peyniri uzun bir süreçten sonra sofraya ulaşıyor. Kars'ta kış öncesi sezonun ilk gravyer peyniri tezgahlarda yerini aldı. Mayıs, haziran, temmuz aylarında merada otlayan ineklerden sağılan sütler, bakır kazanlarda mayalandıktan sonra 4 saat pişirme sürecinden geçiriliyor ve gravyer peyniri elde ediliyor. Kars'ta gravyerin kilosu 120 lira, eski kaşar ise 55-60 lira civarında. Taze kaşarın da kilogramı 47-53 lira arasında.
Kars'ta, kış mevsimi öncesinde sezonun ilk gravyer peynirleri satışa sunulmak üzere tezgahlarda yerini aldı.