Yumurta, besinler içerisinde en kaliteli proteini bünyesinde bulunduran, A, D, E ve B grubu vitaminler başta olmak üzre birçok faydalı vitamin içeren önemli bir besin kaynağıdır. Yumurtanın saymakla bitmeyen faydaları dışında bilmediğimiz birçok özelliği daha var. Kanserden fazla kiloya birçok probleme çözüm olan yumurta aynı zamanda çabuk bozulabilen gıdalar arasındadır. Özellikle haşlanmış yumurtalar bu durumu daha da çok güçlendiriyor. Peki, haşlanmış yumurtayı daha uzun saklamanın yöntemleri neler? Çok şaşıracaksınız...
Yumurtaları buzdolabına koymadan önce mutlaka 2 saat boyunca buzlu suyun içinde bekletin. Soğumayan yumurtalar çok tehlikeli hatta zehirli olabilir. Yüksek sıcaklıklar yumurtayı bakterilere karşı daha savunmasız hale getirir. Pişirdikten sonra soğutulmamış yumurtaları saklamayın.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ