Yumurta, besinler içerisinde en kaliteli proteini bünyesinde bulunduran, A, D, E ve B grubu vitaminler başta olmak üzre birçok faydalı vitamin içeren önemli bir besin kaynağıdır. Yumurtanın saymakla bitmeyen faydaları dışında bilmediğimiz birçok özelliği daha var. Kanserden fazla kiloya birçok probleme çözüm olan yumurta aynı zamanda çabuk bozulabilen gıdalar arasındadır. Özellikle haşlanmış yumurtalar bu durumu daha da çok güçlendiriyor. Peki, haşlanmış yumurtayı daha uzun saklamanın yöntemleri neler? Çok şaşıracaksınız...
Haşlanmış yumurtalar çiğ yumurtalara göre daha hızlı bozulur. Artan veya bekleyen yumurta soğur ve tadı değişmeye başlar. Yumurtayı buzdolabında maksimum 3 gün saklayabilir ve tazeliğini koruyabilirsiniz. İşte bu süreyi en üst düzeye çıkarmak için birkaç basit yöntem.
BUZLU SU YÖNTEMİ
Haşladığınız yumurtaları dışı kabuklu olacak şekilde çıkarın ve buz dolu bir kabın içerisine koyun. Soğuduktan sonra kağıt havluyla silin; bu yöntem bakteri gelişimini önlemeye yardımcı olacaktır. Buz dolu kabın içinden aldığınız yumurtayı hava almayan kapaklı bir kabın içine yerleştirin. Yumurtanızı bu şekilde buzdolabında 2 gün bayatlamadan saklayabilirsiniz.
Yumurtaları buzdolabına koymadan önce mutlaka 2 saat boyunca buzlu suyun içinde bekletin. Soğumayan yumurtalar çok tehlikeli hatta zehirli olabilir. Yüksek sıcaklıklar yumurtayı bakterilere karşı daha savunmasız hale getirir. Pişirdikten sonra soğutulmamış yumurtaları saklamayın.