Viyana Usulü Tavuk Şnitzel 4 adet tavuk bonfile 1 su bardağı galeta unu 1 su bardağı un 6 adet yumurta Karışık baharat Tuz l 1 su bardağı sıvıyağ l Yarım limonun suyu TAVUK bonfileleri streç film veya ince bir bir naylon arasında iyice dövün. Unu bir tabağa, galeta ununu başka bir tabağa alın. Yumurtaları çatal yardımıyla çırparak onu da derin bir kaba alın. Ayrı tabaklara aldığınız galeta unu ve yumurtaya yeteri kadar karışık baharat ve tuz ekleyin. İncelttiğiniz tavuk bonfileyi önce una sonra yumurtaya daha sonra galeta ununa bulayarak tekrar streç film arasına alarak yeniden inceltin. İnceltme sırasında malzemenin tavukla iyice özdeşleşmesini sağlayın. Kızdırılmış yağda bonfilelerin iki tarafını 2-3 dakika kızartın. Patates salatası ve ince kıydığınız maydanoza batırılmış yarım limon ile servis yapın
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ