Fenerbahçe'de 2019-2020 sezonunda gösterdiği etkili performans ile dikkatleri üzerine çeken ve sezonun bitiminde 18 milyon Euro karşılığında Lazio'ya transfer olan Vedat Muriç, İtalyan ekibinde bir türlü bekleneni verememişti.
Lazio'da geçirdiği 1.5 sezonda beklenen patlamayı yapamayan Muriç, geçtiğimiz ocak ayında ise İspanya'nın Mallorca takımına satın alma opsiyonu ile kiralanmıştı.
Devre arasında katıldığı Mallorca'da iyi bir performans gösteren ve takımının La Liga'da kalmasında önemli bir paya sahip olan Muriç ile ilgili İspanyol ekibinin kararı ise ligin bitmesiyle netleşti.
İspanya'nın önemli spor gazetelerinden Marca'da yer alan haberde Mallorca'nın adı transferde Fenerbahçe ve Galatasaray ile de anılan 28 yaşındaki forveti takımda tutmak istediği ve Muriç'in 12 milyon Euro'luk satın alma opsiyonunu indirebilmek adına Lazio ile pazarlık yapacağı yer aldı.
Muriç'in kısa süre içinde Malloraca'nın önemli bir parçası haline geldiğinin vurgulandığı haberde İspanyol ekibinin Kosovalı golcüyü elden kaçırmak istemediği kaydedildi.