Bu flaş hamlenin nedeni ise Gedson Fernandes transferinde yaşanan olumsuz gelişmeler. Portekizli yıldızla her konuda anlaşan Galatasaray, Benfica'yı ikna etmeyi henüz başaramadı.
Taraflar 2 milyon Euro kiralama bedeli konusunda el sıkışırken, satın alma opsiyonuyla ilgili orta yol henüz bulunamadı. Benfica 15 milyon Euro'da diretirken, Sarı-Kırmızılılar 8 milyon Euro'nun üzerine çıkmıyor.
Ayrıca Portekiz ekibinin teknik direktörü Jorge Jesus'un Gedson'un geleceğiyle ilgili kesin kararını henüz vermemesi ve sürecin daha da uzama ihtimali sıkıntı yaratıyor. Galatasaray tüm bunlara rağmen Gedson için ısrarını sürdürse de B planı olarak rotayı Morutan'a çevirdi.
Rumen basınına da yansıyan haberlere göre Sarı-Kırmızılılar 22 yaşındaki futbolcu için 8 milyon Euro'yu gözden çıkarmış durumda. Ancak eski adıyla Steaua Bükreş, yeni adıyla FCSB kulübü, Morutan'ın fiyatını 15 milyon Euro olarak belirledi. Bonservis pazarlıklarının kıran kırana sürdüğü öğrenildi.
Rumen futbolunun en önemli genç yeteneği olarak gösterilen Morutan 8 ve 10 numara pozisyonlarında görev yapıyor. Sol ayağını çok etkili bir şekilde kullanan yıldız futbolcu geçen sezon 36 maçta 8 gol atıp 15 de asist yaptı.