Mısırlı orta saha oyuncusu, Arsenal'de Thomas Partey'in alternatifi durumunda. Mikel Arteta, "İlk tercihim değil ama kadronun önemli bir üyesi" dediği Elneny'den bu sezon istediği verimi alamadı. Dolayısıyla Arteta, sezon sonunda kontratı bitecek futbolcunun kalması için de ısrarcı değil.
SAKATLIĞI ERKEN ATLATTI
Uzun süreli bir sakatlığın ardından beklenenden 1 ay önce sahalara dönen Mohamed Elneny için Arteta, "12 hafta oynamamasını bekliyorduk ama inanılmaz bir iyileşme gösterdi. Antrenmanlarda iyi çalışıyor ve herkesi de zorluyor" ifadesini kullandı.
ARTETA, ORTA SAHAYA YENİ TRANSFER İSTİYOR
Mikel Arteta, Ada basını tarafından da 'yumuşak' kalmakla eleştirilen orta sahalarına dinamizm ve devamlılık katacak bir futbolcunun transferini Arsenal yetkililerinden talep etti. Partey, Granit Xhaka gibi oyuncuların dışında Albert Sambi Lokonga da Arteta'nın kadrosunda bulunan isimlerden biri durumunda.
ELNENY VE ARTETA ARASINDAKİ İLİŞKİ
Mohamed Elneny, tıpkı Arsenal'de birçok futbolcunun olduğu gibi menajer Mikel Arteta'dan çekiniyor. Futbolcu, Arteta ile ilgili görüşü sorulduğunda, "Mikel Arteta, Aubameyang'ı kadro dışı bırakmış bir menajer. Kaptana bunu yapan, diğer futbolculara ne yapmaz ki? Küçük bir hatamızda aynı sorunu biz de yaşayabiliriz. Bu yüzden herkes kendisine dikkat ediyor" demişti.
BU SEZONKİ PERFORMANSI
Elneny bu sezon Arsenal'de, Premier Lig, Lig Kupası ve Avrupa Ligi dahil olmak üzere sadece 4 karşılaşmada oynadı ve 246 dakika şans buldu. Son 2 haftada yalnızca 4 dakika süre alabilen Elneny, geçen sezon 11 maçta ilk 11'de oynamış ve 2 asist üretmişti.