Vücuttaki zehri atmak için yalnızca tek kaşık yemek yeterli üstelik bir eşi daha yok! Sigara içenler bu mucize besini mutlaka tüketmeli

Vücuttaki zehri atmak için yalnızca tek kaşık yemek yeterli üstelik bir eşi daha yok! Sigara içenler bu mucize besini mutlaka tüketmeli... Sağlık ve yetersiz beslenme, hava kirliliği, sigara tüketimi, pasif içicilik gibi birçok faktörden ötürü vücudumuz zehirlenir desek yanlış olmaz. Vücudumuz bunların bir kısmını kendi sistem faaliyetleri içersinde atabilir ancak sizin de bu kendini yenileme faaliyetine katkıda bulunmanız şart. Birazdan göreceğiniz bu besin vücuttaki zehri anında yok etmeye başlayan tek besin. Ayrıca düzenli tüketildiğinde grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyor.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Takvim Logo

Birçok hastalıktan koruyan tahinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle mide zehirlenmesine karşı birebir olan tahin, vücuttaki zehri atan en etkili besin olarak biliniyor. Protein zengini olan ve besleyici yönüyle vücut direncini artıran tahin düzenli tüketildiğinde grip, soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyor. İşte tahinin diğer faydaları...

Takvim Logo

Mevsimsel hastalıkların kapımızı çaldığı bugünlerde bolca tüketmemiz gerek bir besin olan tahinden ve tahinin faydalarından bahsetmek istiyoruz... Tahin E, C ve B vitaminleri açısından zengindir. Hücre yapısının bozulmasını engeller.

Takvim Logo

Yaraların iyileşmesini hızlandırır. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. İdrar söktürücüdür. Cildi güzelleştirir.

Takvim Logo

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Göz sağlığı için hayati önem taşır. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

Takvim Logo

Yaşlanmaya bağlı hafıza kayıplarının (Alzheimer) önlenmesinde olumlu etkisi olduğu kanıtlanmıştır. Tahinde çok miktarda bulunan E vitamini ile tüm bu yararları da vücudumuza kazandırabiliriz.

Takvim Logo

E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Vücuda enerji verir. İki çorba kaşığı tahinde yaklaşık yarım kilo biftekteki kadar protein vardır.

Takvim Logo

Kendine has özel bir kokusu olan tahin, suyla temas etmedikçe uzun zaman bozulmadan saklanabilir. Safra taşlarının düşürülmesinde, nefes darlığı ve bronşite faydalı olduğu bilinmektedir.

Takvim Logo

Anne sütünü arıtıcı özelliği bulunmaktadır. Çocukların beyin ve zeka gelişiminde etkilidir.

Takvim Logo

Kemik gelişiminde, yapısında bulunan bazı maddeler nedeniyle oldukça faydalıdır.

Takvim Logo

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Tek başına tadı hoş gelmese de, pekmezle karıştırmak suretiyle hem daha faydalı olur, hem lezzetli.

Takvim Logo

Pekmezle karıştırılarak tüketildiğinde sadece enerji vermekle kalmaz, hem kan yapar, hem kış aylarında üşümeyi engeller. Soğuk havada vücut direncini artırmak için protein, vitamin, mineral ve antioksidanlar açısından zengin tahini bol tüketmekte fayda var.

Takvim Logo

Tahini sade olarak tüketirseniz mide rahatsızlıklarına son derece faydalıdır. Tahin kolesterol içermez. Ayrıca besinlerin midemizde uzun süre kalmasına yardımcı olarak acıkmayı geciktirir.

Takvim Logo

Tahini tek başına tüketmeyi sevmiyorsanız tahin sosuyla hazırlayacağınız bol yeşillikli bir salata oldukça besleyici olacaktır.

Takvim Logo

Tahini humus şeklinde tüketmeniz ise sağlığınız açısından oldukça faydalı olacaktır. Humus, vitamin ve antioksidan açısından zengin olmasının yanı sıra, doğal bir antidepresandır, sindirimi iyileştirir ve iştahı kontrol etmeye yardımcı olur.

Takvim Logo

AKCİĞERLER TERTEMİZ OLSUN

Sağlıksız beslenme, yetersiz egzersiz gibi birçok faktöre bağlı olarak akciğerler zamanla zarar görür. Kendini yenilebilen akciğerlerin sağlığının korunması için sağlıklı beslenme ve spor şarttır. Uzmanlar, akciğerleri temizleyen besinleri tek tek sıraladı. İşte kanser başta olmak üzere akciğeri birçok hastalıktan koruyan şifalı besinler...

Takvim Logo

Akciğerleri toksinlerden arındırmak, detoks ve antioksidan etki yaratmak için doğanın bize sunduğu besinleri sofralarımızdan eksik etmemek gerekir.

Takvim Logo

Aslında doğru beslenme ve besinler her çeşit hastalıktan korunmanın temelini oluşturur.

Takvim Logo

Akciğerlerimizi korumak için gerekli besinler ise şöyle:

Takvim Logo

Sarımsak: Doğal bir antibiyotik olan sarımsak akciğerlerin tam kapasite ile çalışmasını sağlar ve içeriğindeki pek çok antioksidan madde sayesinde akciğer kanserine karşı koruyucu etki gösterir.

Takvim Logo

Kekik: İçerdiği eterli uçucu yağlar, göğüs tıkanıklığına karşı etkilidir. Öksürük ve üst solunum yolları iltahabına karşıdır, antibakteriyel özelliği sayesinde bakteri oluşumunu önler.

Takvim Logo

Siyah havuç: Öksürüğe iyi gelerek balgam söktürücü rol oynar. İçerisindeki vitamin- mineraller sayesinde güçlü antioksidanlardandır ve akciğer kanseri riskini azaltır.

Takvim Logo

Üzüm çekirdeği: İçeriğindeki resveratrol maddesi serbest radikallerle savaşarak ciğerleri korur. Özellikle kanser karşıtı olarak görev alır. Üzüm, çekirdeğini çiğneyerek tüketilmelidir.

Takvim Logo

Kereviz: Kansorejen maddelerin oluşmasına, akciğerlerde oluşabilecek hastalıklara ve nitrozaminlere karşı koruyucu etki sağlar. Özellikle akciğer kanserine karşı koruyucu etki sağlar.

Takvim Logo

Keçiboynuzu: Toksinlerden arınmada detoks etki sağlar. Akciğer ödemine karşı keçiboynuzunun desteği bulunmaz bir imkândır. Akciğerlerde oluşan ödeme karşı spesifik olarak etkilidir. Balgam söktürücü ve astıma karşı tedavi edici gücü çok fazladır. Akciğer kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı koruma sağlar.

Takvim Logo

AKCİĞERİ TEMİZLEYEN HİBİSKUS ÇAYI

Sayısız faydası bulunan Hibiskus çayının tüketilmesi bazı alerjik bünyelerde alerjik reaksiyona neden olabilir. Bu nedenle hibiskus çayını doktor önerisi olmadan tüketmemenizi öneririz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.