Takvim Takvim
SON DAKİKA
Başkan Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ve MHP lideri Devlet Bahçeli ile bayramlaştı Başkan Erdoğan’dan “Terörsüz Türkiye Komisyonu’na yeşil ışık… Hangi tarihi işaret etti
PODCAST CANLI YAYIN
  • SON DAKİKA
  • GÜNCEL
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • MAGAZİN
  • DÜNYA
  • YAŞAM
  • YAZARLAR
  • RESMİ İLANLAR
  • Takvim Tv
Haberler Sağlık Galerileri

Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

Kalp krizi riski dünyada ve Türkiye'de her yıl yüz binlerce insanın hayatını etkiliyor. Son yıllarda sağlıklı beslenmenin kalp hastalıklarını önlemede kritik bir rol oynadığına dair uzman görüşleri art arda geliyor. Bu kapsamda, dünyaca ünlü kardiyolog Dr. Jay Shah ve beslenme uzmanı Rosie Carr'ın açıklamaları kalp sağlığına dikkat çekenler için adeta bir rehber niteliğinde.

takvim.com.tr takvim.com.tr
Giriş Tarihi :14 Nisan 2025 , 23:52 Güncelleme Tarihi :14 Nisan 2025 , 23:52
Telegram E-Posta Yazdır
Yazı Boyutu
Abone Ol Abone Ol
Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

Omega-3'lerin, kötü kolesterol (LDL) seviyesini azaltırken iyi kolesterolü (HDL) artırıcı etkisi bulunduğunu hatırlatan Shah, düzenli olarak somon tüketmenin kalp damarlarının daha sağlıklı kalmasını sağladığını ifade etti.

ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ
Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

Beslenme uzmanı Rosie Carr ise, somonun sağlıklı şekilde pişirilmesinin önemine dikkat çekti. Carr, somonun en iyi şekilde limon suyu ve doğal otlarla 180°C'de fırınlanmasını ya da hafif bir et suyunda haşlanmasını öneriyor. Bu yöntem, hem balığın besin değerini koruyor hem de lezzetini artırıyor.

Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

🌾 Yulaf: Kolesterolün Sessiz Düşmanı

Dr. Shah'ın önerileri sadece deniz ürünleriyle sınırlı değil. Yulaf, kalp dostu lifler bakımından zengin olmasıyla biliniyor. Yulafın içerdiği çözünür lifler, kötü kolesterolü düşürmeye yardımcı olarak kalp-damar hastalıkları riskini azaltıyor.

Ayrıca yulaf ve diğer tam tahıllar, kan şekeri dalgalanmalarını dengeleyerek damar sağlığını koruyor. Bu etkisiyle, yüksek kan şekeri kaynaklı damar deformasyonunun da önüne geçiliyor.

Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

🥬 Yeşil Yapraklı Sebzeler: Kan Basıncını Dengeleyici Doğal Güç

Dr. Shah, ıspanak ve kara lahana gibi yeşil yapraklı sebzelerin kalp dostu bir diğer güçlü grup olduğunu belirtiyor. Bu sebzeler, vücutta nitrik okside dönüşen diyet nitratları bakımından zengin. Nitrik oksit, damarların genişlemesini sağlayarak kan basıncını düşürüyor ve kan dolaşımını iyileştiriyor.

Ayrıca, yeşil yapraklı sebzeler yüksek oranda potasyum içeriyor. Bu sayede, vücuttaki sodyum seviyesinin dengelenmesine katkıda bulunarak yüksek tansiyona karşı koruma sağlıyor.

Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

💡 Kalp Sağlığı İçin Uzmanlardan Ekstra Öneriler

Uzmanlar, kalp sağlığını korumak için dengeli ve çeşitli bir diyetin şart olduğunun altını çiziyor. Bununla birlikte bazı önemli noktaları şöyle özetleyebiliriz:

  • Her hafta 2-3 porsiyon somon veya benzeri yağlı balık tüketin.

  • Günlük lif alımını artırmak için yulaf, tam tahıllı ekmekler veya bakliyatları tercih edin.

  • Yemeklerinizi yeşil yapraklı sebzelerle zenginleştirin.

  • Tuz tüketimini azaltın, potasyum alımına önem verin.

Tek Bir Lokma ile Kalp Krizi Riski Azalıyor! Uzmanlar Bu Yiyeceği Öneriyor

Fotoğraflar: Takvim Fotoğraf Arşivi, AA

Takvim
AppStore GooglePlay Huawei
Üye Girişi Üye Ol
Daha Fazla Gör
Oyun Oyna Son Dakika Haberleri Güncel Ekonomi Haberleri Magazin Haberleri Spor Haberleri Emekli Haberleri Namaz Vakitleri Hava Durumu Tüm İller
Sağlık Astroloji Yol Durumu Komik Videolar Yemek Tarifleri Memur Yerel Haberler Video Otomobil
Galeri E-Gazete Iphone Rss Arşiv Gizlilik Bildirimi Künye/İletişim Kariyer
Günün Takvim Gazetesi
egazete