Gıda alışverişinin en önemli noktalarından biri de ürünlerin son kullanma tarihleri. Sağlığımız açısından büyük önem taşıyan son kullanma tarihleri çoğu üründe önem taşısa da bazı ürünler son kullanma tarihleri geçtikten sonra da tüketilebiliyor. İşte son kullanma tarihi geçse dahi tüketebileceğiniz ürünler...
ÇİĞ BALIK
Et ve tavuk gibi balık da dondurulduğunda 6 ila 9 ay gibi uzun bir süre dayanabilir. Füme balıklar dondurucuda 3 ila 6 ay dayanır. Dondurulmuş halde satın aldığınız balıklar ise buzu çözülmediği takdirde 10-12 ay dayanabilir. Konserve ton balığı ise kapağı açılmazsa son tüketim tarihinden sonraki 2 ila 5 yıl dayanabilir.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ