Türk halkının severek tükettiği ceviz, en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor. Sağlığımıza olan faydalarıyla bilinen ceviz, tatlıların da vazgeçilmez tadı oldu. Peki bu kadar çok tüketilen cevizin açıkta satılması sağlıklı mı? Gıda Güvenliği Derneği Başkanı Samim Saner, cevizin açıkta satıldığı takdirde sağlığımıza tehdit oluşturan aflatoksin riski taşıdığını söyledi. İşte açıkta satılan cevizlerdeki o tehlike…
Ceviz, Türk halkının en fazla tükettiği kuru yemişler arasında yer alıyor. Cevizi satın alırken tercih ettiğimiz ürünün resmi kontrollerden geçmiş olduğunu, nerede ve kimin tarafından üretildiğini, tavsiye edilen tüketim tarihini (TETT) bilmemiz ve el değmeden tüketiciye ulaştığından emin olmamız gerekiyor.
EN BÜYÜK TEHLİKE AFLATOKSİN!Açıkta satılan ürünlerdeki ciddi
mikrobiyolojik risklere dikkat çeken Samim Saner, ürünlerin açık olduğunda aynı zamanda her türlü mikrop ve küf bulaşmasına da açık olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:
"Kuru yemişler üzerinde çoğalan bu küflerden en zararlısı, Dünya Sağlık Örgütü'nce kansere yol açan maddeler listesinde bir numaralı kanserojen madde olarak listelenmiş olan aflatoksin maddesidir.