Ramazan ayını sağlıklı geçirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Prof. Dr. Osman Erk, "Sahurda yumurta yiyin. Tok tutar. İftarı ise hurmayla açın. Kısa sürede besin eksikliğini giderir" diyor.
ZEYTİN: Besleyici özelliği olan, gün boyu zinde tutan, kalorisi dengeli bir meyvedir. İçinde bol miktarda sağlığa yararlı tekli doymamış yağ asitleri; yağda eriyen A, E, D, K vitaminleri bulunur. Ayrıca demir, selenyum, magnezyum, kalsiyum, B vitaminlerini yeterli miktarda barındırır. Zeytinin içinde bol miktarda lif ve antioksidanlar vardır. Bu yönüyle serbest radikalleri bağlar, oksidatif stresi azaltır ve antikanserojendir.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ