Ramazan ayını sağlıklı geçirmenin yolu sağlıklı beslenmekten geçiyor. Prof. Dr. Osman Erk, "Sahurda yumurta yiyin. Tok tutar. İftarı ise hurmayla açın. Kısa sürede besin eksikliğini giderir" diyor.
YUMURTA: C vitamini hariç, diğer bütün vitamin ve mineralleri içinde barındırır. Sindirilebilirliği yüksek, anne sütüne yakın, bol miktarda kaliteli protein ve aminoasit içerir. İçinde A, B, D, E vitaminleri ve beyin sağlığı için gerekli kolin yeterli miktarda vardır. Taze sebzelerle ve salatalarla birlikte tüketilmesi C vitamini alımını sağlayarak dengeli beslenmeye yardımcı olur. Sahurda tüketilen yumurta, uzun süre tok tutar ve kan şekerini dengeler.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ