Poğaça, özellikle çalışan kişilerin her sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi… Ancak kahvaltıda tükettiğiniz poğaçaların vücudumuza olan etkilerini okuyunca çok şaşıracaksınız. İşlenmiş karbonhidratlar arasında yer alan poğaça aslında göründüğü kadar masum değil. Sürekli olarak tüketilen işlenmiş karbonhidratlar ilerleyen zamanlarda yüksek tansiyon, kalp hastalığı, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozukluklarına da neden olabiliyor. İşte poğaçanın vücudumuza etkileri.
Tüm bu insülin, bir yemek sonrası, genellikle daha şekerli karbonhidratlar istememize ve açlık hissine sebep olur. Bu durum aşırı yememize, kilo almamıza, trigliserid seviyelerinin yükselmesine ve zamanla insülin direnci ile Tip 2 diyabet riski gelişmesiyle sonuçlanır.
Rafine karbonhidrat ve şekeri yüksek diyetler beraberinde yüksek tansiyon, kalp hastalığı, obezite, hiperaktivite, duygudurum bozuklukları ile bağlantılı olmuştur.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ