Besinler, içerdikleri vitamin ve mineraller sayesinde vücudumuza sağlık yararlar. Sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmez unsuru olan besinlerin ufak ayrıntıları ise bambaşka bir faydanın konusu. Onlardan biri de kakule. Uzak doğu mutfağının benzersiz lezzetlerinden biri olan kakule bitkisinin insan sağlığına birden çok faydası var. Sağlığa birçok faydası bulunmasının yanı sıra hamur işlerine, çaylara, hatta kahvelere lezzet verici olarak ekleniyor. İşte faydaları saymakla bitmeyen kakulenin mucizevi etkileri…
KAKULE NERELERDE KULLANILIR?
Tohumları meyvelerinin kurutulup, ayrılmasıyla elde edilir. Yemeklere özellikle de baklagillere ve balığa katılır. Muhallebi, sütlü tatlılar, hoşaflar, çay ve kahvede çeşni verici olarak kullanılır. İsveç ve Finlandiya'da unlu mamüllere de katılır. Hintler nefesleri güzel koksun diye tohumlarını çiğnerler. Kakule tohumlari reçine, nişasta ve uçucu yağlar taşır. Hoş lezzeti ve kokusundan dolayı baharat olarak kullanılır.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ