Yiyecekler, insan vücudunun devamlılığının sağlanması için olmazsa olmazlardandır. Kimi zaman lezzetleri, kimi zaman görünüşleri besinleri yememiz için adeta bizi tetikler. Ancak bazı gıdalar var ki, dışarıdan çok belli olmasa da dünyanın en tehlikeli yiyecekleri arasındadır. Bazıları ise aslında yoktur, mutasyona uğraşmıştır. Bazılarının fazlası halüsinasyonlara neden olabilir. İşte birçok kişinin bilmeden her gün tükettiği besinlerle ilgili ilginç bilgiler...
Doğal balın nem seviyesi çok düşük asit seviyesi ise çok yüksektir. Bu iki özelliği nedeniyle ağzı sıkıca kapalı tutulan bir bal kavanozunun içinde bakteriler oluşur oluşmaz ölürler. Bu da balın asla bozulmaması anlamına gelir. Arkeologların Mısır piramitlerinde buldukları 3 bin yıllık balların yenebilir koşulda olmasının sırrı da budur. Balın yanı sıra tuz, şeker ve çiğ pirinç de asla bozulmaz.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ