Hemen herkesin sıklıkla tükettiği meşrubatların bize ölüme sürüklediğini biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre, günde şekerli ya da tatlandırıcılı 2 bardak meşrubat tüketmenin erken ölüm riskini artırabiliyor. Araştırmacılar, katılımcılar arasında belirli ölüm nedenlerine baktıklarında, yapay tatlandırıcılı meşrubatların sık tüketilmesinin dolaşım sistemi hastalıklarından yüksek ölüm riskiyle ilişkili olduğunu buldu. İçtiğimiz meşrubatlar bizi ölüme götürürken her gün tükettiğimiz besinlerin de aslında kansere neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar insanların her gün severek tükettiği besinlerden bir çoğunun kansere yol açtığını açıkladı. Kanserle mücadelede eden vücudun direncine katkı vermek yerine kanserojen maddeleri vücuda yayan besinler sizler için açıklandı. "Kansere neden olan besinler hangileri?" sorusunun cevabı uzmanlar tarafından yanıtlandı. Hangi gıdalar kansere neden oluyor? İşte kansere sebep olan sağlıksız o besinler...
Araştırma, başlangıçta kanser, kalp rahatsızlığı ya da diyabet gibi rahatsızlığı olan kişileri kapsamadı. Çalışmaya 1992-2000 yıllarında dahil edilen, sonrasında da ortalama 16 yıl boyunca izlenen kişilerden bu süre zarfında 41 bin 600'ünden fazlası hayatını kaybetti.
ÖNCEKİ RESİMLER İÇİN TIKLAYINIZ