Hemen herkesin sıklıkla tükettiği meşrubatların bize ölüme sürüklediğini biliyor muydunuz? Yapılan araştırmalara göre, günde şekerli ya da tatlandırıcılı 2 bardak meşrubat tüketmenin erken ölüm riskini artırabiliyor. Araştırmacılar, katılımcılar arasında belirli ölüm nedenlerine baktıklarında, yapay tatlandırıcılı meşrubatların sık tüketilmesinin dolaşım sistemi hastalıklarından yüksek ölüm riskiyle ilişkili olduğunu buldu. İçtiğimiz meşrubatlar bizi ölüme götürürken her gün tükettiğimiz besinlerin de aslında kansere neden olduğu ortaya çıktı. Uzmanlar insanların her gün severek tükettiği besinlerden bir çoğunun kansere yol açtığını açıkladı. Kanserle mücadelede eden vücudun direncine katkı vermek yerine kanserojen maddeleri vücuda yayan besinler sizler için açıklandı. "Kansere neden olan besinler hangileri?" sorusunun cevabı uzmanlar tarafından yanıtlandı. Hangi gıdalar kansere neden oluyor? İşte kansere sebep olan sağlıksız o besinler...
Independent gazetesinin haberine göre, Dünya Sağlık Örgütüne bağlı Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı tarafından yürütülen çalışmaya, 10 Avrupa ülkesinden, yaş ortalaması 50'nin üzerinde 450 binden fazla yetişkin katıldı.
Araştırma, başlangıçta kanser, kalp rahatsızlığı ya da diyabet gibi rahatsızlığı olan kişileri kapsamadı. Çalışmaya 1992-2000 yıllarında dahil edilen, sonrasında da ortalama 16 yıl boyunca izlenen kişilerden bu süre zarfında 41 bin 600'ünden fazlası hayatını kaybetti.
Çalışma sırasında katılımcılara, gazlı içecek, meyve suyu ve enerji içeceği tüketimleri dahil beslenme alışkanlıklarının yanı sıra egzersiz, sigara kullanımı ve kiloları gibi yaşam biçimlerini yansıtan birçok soru yöneltildi.