Muğla Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, mahkemeye başvurarak Yılmaz Özdil'in eşi Hülya Özdil'e ait Bodrum Bitez'deki villasının kaçak bölümlerinin 'ivedi' yıkımını talep etti.
Muğla 1. İdare Mahkemesi'ne gönderilen talepte, Özdil'in, kaçak olarak yaptığı bodrum katının İmar Barışı kapsamında kaldığına işaret edildi.
Ancak teras, depo, müştemilat ve jenaratör odasının İmar Barışı kapsamında, 31 Aralık 2017'den sonra yapıldığı belirlendiğinden bu alanlar için ivedi olarak yıkım işleminin gerçekleştirilmesi istendi.
* Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in Bodrum Bitez'de muhteşem manzaralı villasının ticaret alanına inşa edildiği, 142,5 metrekare ofis ruhsatlı yapının kaçak yapılaşma hukuk ve imar yasaları ihlal edilerek 310 metrekare villaya dönüştürüldü.
* Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri 4 Mayıs'ta mahallinde inceleme yaptı. Binanın deniz cephesinde bulunan iki parçalı terasının birleştirilerek büyütüldüğünü rapor etti.