Tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu edilen Azize Çelik, depremde öncelikli olarak evi yıkılan vatandaşlara hak sahipliği çerçevesinde verilecek Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) bünyesindeki 400 rezerv konuttan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki dairede yeni yaşamına başladı.
Yeni evine kendisi gibi enkazdan kurtarılan eşi Cengiz, çocukları Muhammet Faruk ve Ahmet Çelik ile birlikte gelen Azize Çelik, yaptığı açıklamada, hastaneye gelen görevlilerin kendisine Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un çay davetini ilettiğini söyledi.
Kurum'un daveti için yola çıktıklarını anlatan Çelik, kendisinin bir evin önüne getirildiğini, daha sonra binanın 4. katındaki bir daireye çıkartıldığını kapıyı Bakan Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açtığını bildirdi.
Çelik, Kurum ve Soylu'nun geldiği rezerv dairenin kendisine tahsis edildiğini söylediğini ifade etti.
Yeni evden daha önceden haberi olmadığını Bakanlar Kurum ile Soylu'nun kendisine sürpriz yaptığını anlatan Çelik, her iki bakanın da sağlık durumunu sorduğunu, bir süre kendisiyle sohbet ettiğini anlattı.
Bakanlar Kurum ile Soylu'nun evi gezdirdiğini belirten Çelik, "Bir haftadır dışarı çıkmamıştım, ilk kez dışarı çıktım, hiçbir şeyden haberim yoktu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bize yeni ev hazırlamışlar. Çok duygulandım. Hepsinden Allah razı olsun. Çok heyecanlandım. Evimiz başımıza yıkılmıştı ama yeni bir evim oldu." dedi.
"Rüyam gerçek oldu" diyen Çelik, evde tüm eşyaların da bulunduğunu dile getirdi.
Depremin yaşandığı saatlerde kendisine yeni evin verildiğine işaret eden Çelik, "Allah bir yandan aldı, bir yandan geri verdi." dedi.
Enkaz altında hiç çıkamayacağını sandığını vurgulayan Çelik, enkaz altındayken UMKE görevlisi Emine Kuştepe'yle telefonla görüştüğü anları anımsattı.
Kuştepe'yle görüştüğü cep telefonunu gösteren Çelik, "Eşimin telefonunda sabah ezanı kuruluymuş. Ezan saatinde telefon çaldı. Ben vestiyerin altında kalmıştım, telefonda vestiyerdeydi. Daracık yerde telefonun ışığı ve sesine yönelerek telefona ulaştım. Daha sonra ben 112'yi aradım onlar da beni Kuştepe'ye yönlendirdi." diye konuştu.