Eski İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB'ye yönelik yolsuzluk soruşturmasında "para kasaları" olarak anılan şüphelilerle Etiler'deki Le Meridien Otel'de yaptığı gizli görüntüler gündeme bomba gibi düştü.
6 AYDA 46 TOPLANTI
İmamoğlu'nun son 6 ayda aynı otelde 46 kez toplantı yaptığı iddia edildi. Jammer kullanımını savunarak toplantının içeriğinin konuşulmasını engellemeye çalışan CHP yönetimine rağmen, İBB'ye yönelik ikinci dalga operasyonda gözaltına alınanların ifadeleri, gizli toplantının organize bir şekilde karartıldığını gün yüzüne çıkardı.
Toplantı öncesi kameralara bant yapıştıran Ekrem İmamoğlu'nun özel koruması Çağlar Türkmen, durumun rutin bir uygulama olduğu öne sürdü.
TALİMAT KORUMA AMİRİNDEN Mİ?
İmamoğlu'nun koruma amiri Mustafa Akın, otelde kameraların kapatılması ve Rumeli Hisarı'ndaki resmi konutun kamera görüntülerinin kaybolmasında talimatı verdiği düşünülen isim olarak ön plana çıkıyor.
Yaşanan gelişmelere ilişkin değerlendirmede bulunan Sabah Gazetesi Yazarı Mahmut Övür, "Bir belediye başkanı düşünün; yanında "kafa koparıcılar", "kasacılar", "kasiyerler" dolanıyor ama mesele o değilmiş gibi, sinyal kesici jammer'larla toplantı yapıyor, kameraları kapattırıyor, sonra da "Her şey çok güzel olacak" diye afra tafra yapıyor." dedi.
İmamoğlu'nu Başkan Erdoğan ile kıyaslayan Özgür Özel'e de tepki gösteren Övür, "Hadi jammer'ı Erdoğan'a benzeterek akladınız diyelim... Peki kameraları kapatmayı hangi "demokratik hak" şemsiyesi altına sokacağız?" sorusunu yöneltti.
KÖSETEBEK Mİ VAR?
"Bu jammer'lı kahramanlar, teknik takibe alındıklarını nereden biliyor?" sorusunu da mercek altına alan Övür, "Sadece jammer'la yetinmiyorlar, kameraları da devre dışı bırakıyorlar. Çünkü orada ileride başlarına bela olacak bir şeylerin yaşandığını kendileri de biliyor. Devlet içinden biri, özellikle İstanbul Emniyeti'nden biri, İmamoğlu'na "haber mi uçuruyor?" Bir "köstebek" mi işbaşında?" diyerek kritik bir noktaya dikkat çekti.
"TAM TERSİNE ÖLÜ BÖLGELERE KAMERA KURDURULUYOR"
Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi de benzer noktalara ışık tutarak, Başkan Erdoğan'ın bakanların ya da siyasi parti liderlerinin programlarında edindiği izlenimleri paylaştı. Selvi, "Eğer bir otelde program varsa güvenlik kameralarını kapatmak yerine tam tersine kameraların görmediği ölü bölgeler varsa oralara yeni kameralar kurdurdukları ya da fiziki önlemler aldıkları oluyor." dedi.
"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İŞİNİ KOLAYLAŞTIRIR"
Güvenlik nedeniyle Başkan Erdoğan'ın toplantılarında kameraların bantla kapatılmasının söz konusu olmadığına değinen Selvi, "Jammer çalıştırıldığı durumlar oluyor. Ama bakanların, siyasi parti liderlerinin toplantılarında jammer kapatılmasına pek tanık olmadım. Çünkü millet telefonla konuştuğu için uyarıldığı zamanlar oluyor. Eğer Özgür Özel'in ifade ettiği gibi Ekrem İmamoğlu'na yönelik bir terör tehdidi söz konusuysa kameraların kapatılması terör örgütünün işini kolaylaştırır. Teröristin en çok istediği budur. Eğer terör tehdidi varsa tam tersine kameralar kapalıysa açtırmaları lazım değil mi?"ifadelerini kullandı.
ÖZGÜR ÖZEL'E ELEŞTİRİ
Özgür Özel'in konuya ilişkin tutumunu da eleştiren Selvi, "Ekrem İmamoğlu kabul etse dahi yolsuzluk, rüşvet iddialarını kabul etmeyecek bir CHP yönetimi var. Özgür Özel bunu kabul etse o zaman kurduğu savunma hattı tamamen çökecek. Partinin oyları düşecek, yolsuzlukla, rüşvetle anılan bir partinin lideri konumuna düşecek." dedi.