31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'ne sayılı bir zaman dilimi kaldı.
AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum olurken; CHP 5 yıldır İstanbul'u hizmetten mahrum bırakan, İBB koltuğunu şahsi ve siyasi emelleri doğrultusunda kullanan Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha aday gösterdi.
"FATİH'İN EMANETİ İSTANBUL'U ŞAHA KALDIRMAK İÇİN AŞKLA ÇALIŞACAĞIZ"
Kurum, "Fatih'in emaneti olan İstanbul'umuzu yeniden şaha kaldırmak için gece gündüz demeden; aşkla, azimle, heyecanla; çok çalışacağız" diyerek yola çıktı.
5 yıldır CHP yönetiminde çözümsüzlüğe terk edilen İstanbul'un sorunlarını çözmek için kolları sıvadı.
Tüm bu yaşananların gölgesinde SABAH Gazetesi yazarı Mahmut Övür "Adam sahadan geliyor başlıklı" köşe yazısında AK Parti'nin Murat Kurum tercihiyle İstanbul seçimlerinin favorisi olduğunu dile getirdi.
ANADOLU'DA 80 İLDE İZİ VAR
Kurum'un Bakanlık yaptığı dönemde Anadolu'daki 80 ile iz bıraktığını belirten Övür, "Kurum'un kendi deyimiyle sadece İstanbul'da değil, Anadolu'nun 80 ilinde izi var. Depremden sel ve yangın felaketine her olayda çizmelerini giyip o bölgelerde aylarca kalan bir Murat Kurum gerçeği var. Ama sadece o kadar değil, arkasında bir de somut ürettikleri duruyor" ifadelerini kullandı.