Meteoroloji'den yapılan açıklamada uyarılar peş peşe geldi. Uyarı yapılan illerin başında İstanbul da var. Yurdun bazı kesimlerinde kuvvetli şekilde kar yağışı bekleniyor. Öte yandan Prof. Dr. Orhan Şen flaş açıklamalar geldi. İşte detaylar:
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden İstanbul için yapılan açıklamada "İstanbul'daki yağmur ve sağanak yağışın sabah ilk saatlerden itibaren kuvvetli poyrazla (40-70 km/saat) beraber etkili (15-25 kg/m2) olması bekleniyor.
Yağışın öğle saatlerinde, kuvvetli rüzgarın ise gece saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Başta ulaşımda aksamalar olmak üzere yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." denildi.
1853'TEN BERİ İLK!
Prof. Dr. Orhan Şen, Türkiye'nin etkisi altına girdiği yağışlı hava sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Prof. Dr. Orhan Şen'in açıklamalarından öne çıkanlar:
Bir kış havasındayız, kış devam ediyor ve biraz daha devam edecek, Mart ayı böyle geçecek gibi gözüküyor. İstanbul'da dün gece kuvvetli yağışlar vardı, öğleden sonra etkisi azalacak. Bu akşam İstanbul'da yağış bitiyor ancak Anadolu'da, Karadeniz'in iç kesimlerinde kar yağışı, Bolu civarlarında kar yağışı devam edecek.