Hakan Fidan - Antony Blinken görüşmesi dünya basınında: Türkler Blinken’ın İsrail planını biliyordu

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve ABD'nin 'Yahudi' Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Ankara'daki görüşmesi dünya basınında geniş yer aldı. Türkiye'nin Gazze mesajlarıyla dolu görüşmede Hakan Fidan'ın tavrını manşete taşıyan dünya basını "Türkler Blinken'ın İsrail planını biliyordu" yorumunda bulundu.

Giriş Tarihi:
Takvim Logo

Katil İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'de yaptığı katliamda en büyük destekçisi ABD oldu.

İlk günden bu yanan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken kendisinin de Yahudi olduğunu söyledi, Joe Biden hem silah hem asker desteğinde bulundu.

Blinken'ın İsrail'i birçok kez ziyaret etmesi ve ziyaretlerin hemen ardından Gazze'ye yönelik büyük bombalamalar Türkiye'nin de gözünden kaçmadı. Yaşanan tüm bu gelişmeler ışığında Blinken, Hakan Fidan ile görüşmek için dün gece Ankara'ya indi.

Takvim Logo

HAK EDENE HAK ETTİĞİ DİLDEN
Blinken'ın teamüllerin dışında, Dışişleri Bakanı veya üst düzey bir Türk yetkili olmadan karşılanmasıyla ABD'ye net bir mesaj verildi.

Takvim Logo

HAKAN FİDAN'DAN BLINKEN'I ŞOKA UĞRATAN HAMLE
Gözler Hakan Fidan ile yapılacak görüşmeye çevrilmişti. Blinken, Hakan Fidan'a sarılmak isteyince Fidan kendisini tek hamlede engelledi.

Takvim Logo

KUDÜS AY YILDIZ'IN KORUMASI ALTINDADIR
Blinken'a verilen mesajlar bununla da sınırlı değildi. ABD Dışişleri Bakanı'nın arkasında bir Ay Yıldız kürenin içinde Mescid-i Aksa olduğu görüldü.

Bu mesaj, "Kudüs Ay Yıldız'ın koruması altındadır" olarak yorumlandı. Fidan'ın hemen sağında yer alan deniz çıpası ve solunda yer alan yeşil kalem de dikkat çeken diğer detaylar oldu.

Takvim Logo

DÜNYA BASININDA GÜNDEM!
Yaklaşık 3 saat süren görüşme dünya basınında geniş yer buldu.

Katar merkezli Al jazeera 'Blinken, zorlu İsrail-Gazze görüşmeleri için Türkiye Dışişleri Bakanı ile görüştü' manşetini attı.

Takvim Logo

Al Jazeera haberinde Doha Lisansüstü Çalışmalar Enstitüsü'nde kamu politikası profesörü Tamer Qarmoot'un görüşlerine yer verdi.

Qarmoot, 'Blinken'ın ana misyonu İsrail'e daha fazla zaman kazandırmaktı. Türkler bunu biliyor. Bu yüzden soğuk karşılandı' dedi.

Takvim Logo

Yunan In.gr 'Blinken-Fidan görüşmesi ortak açıklama yapılmadan sona erdi' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

France 24, Washington ile Ankara'nın çatışmaya ilişkin tutumu arasında muhtemelen çözülmesi zor olacak büyük farklılıklar bulunduğunu aktardı.

Takvim Logo

ABD merkezli Wall Street Journal'ın manşeti 'Blinken, Bölgesel Gerginliği Azaltmak İçin Türkiye'yi Ziyaret Etti' oldu.

CNN International Ankara'daki zirvenin Blinken'ın Ortadoğu turunun son durağı olduğuna vurgu yaptı.

Bölgedeki gelişmeleri canlı blog sayfası üzerinden okurlarına aktaran İngiliz Guardian şu yorumda bulundu;

'ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bu sabah Türkiye'de pek sıcak bir şekilde karşılanmadı.'

Takvim Logo

İsrail merkezli Ynet 'Blinken, Gazze yardımını genişletme çabalarını Türkiye ile görüştüğünü söyledi' dedi.

Takvim Logo

Alman Welt 'Irak'taki görüşmelerin ardından Blinken, Ankara'da Türkiye Dışişleri Bakanı Fidan ile görüştü' başlığını tercih etti.'

"ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken İsrail ile Hamas arasında Gazze'de devam eden çatışmalar sırasında Türkiye Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi' diyen Los Angeles Times ABD'li bakanın ılımlı bir destek aldığını yazdı.