
TSK'da görev yaparken FETÖ'den ihraç edilen eski üsteğmen Sedat Ocakçı, yüzlerce kişiyi dolandırdı. İzmir'de holding kuran Ocakçı, Tokat'ta dron fabrikası kuracağını iddia edip yüksek kar vaadinde bulundu ve 2.5 milyar lira para topladı.

Ancak Ocakçı yatırım yerine lüks hayatı seçti. Eşine aldığı son model Lamborghini ve Mini Cooper otomobilleri, holdingin bahçesinde hediye paketi yaptırıp veren Ocakçı, bu anları sosyal medya hesabından yayınlamayı da ihmal etmedi.

Vaatlerini yerine getiremeyen Ocakçı, siber güvenlik uzmanı yeğeni Salih Han'ın kuruma ait 2.5 milyarlık soğuk cüzdanla Dubai'ye kaçtığını iddia etti. Bunun üzerine geçen yıl gözaltına alınan Sedat Ocakçı, eşi Seçilay Ocakçı ile şirketin Genel Müdür Yardımcısı olan emekli Tuğgeneral Mehmet Rıfat Alkan'ın da aralarında bulunduğu 27 kişi, geçtiğimiz aylar da 4 kişi tutuklandı.

SORUŞTURMA TAMAMLANDI
Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Ocakçı'nın aralarında bulunduğu 57 sanık hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı. İzmir 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 291 sayfalık iddianamede, 385 mağdur da yer aldı.

REKOR HAPİS İSTEMİ
Sabah'ın haberine göre; Savcılık, Sedat Ocakçı'nın nitelikli dolandırıcılık ve örgüt yöneticiliğinden 385 kez olmak üzere 2 bin 310 yıldan 7 bin 700 yıla kadar hapsini istedi. İddianamede, Seçilay Ocakçı'nın "Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçundan 2 yıldan 4 yıla kadar olmak üzere 23 kez toplamda 92 yıla kadar,"Banka, kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" suçundan ise 3 yıldan 10 yıla kadar 23 kez toplamda 230 yıla kadar, ikisinin toplamında ise 322 yıla kadar hapsi talep edildi.

