Yerel seçimlere adım adım yaklaşırken CHP'li belediyelerin iş bilmezliklerine her gün bir yenisi ekleniyor. Vatandaş, CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz" sözlerine uygun skandallarla karşı karşıya kalıyor.
CHP'li isimlerin yönetimde olduğu Edirne'de, çeşmelerden kirli su akması ve bazı bölgelere su verilemedi.
Kentte bazı kişiler ise bir süredir yaşanan su kesintisi nedeniyle, evlerindeki ihtiyaçlarını giderebilmek için sokaklardaki çeşmelerde ellerinde bidonlarla kuyruk oluşturdu.
Barutluk Mahallesi'nde su kuyruğuna girenler, burada doldurdukları bidonları evlerine götürdü.
Su için bekleyenlerden Hayati Toprak, "5 gündür sularımız yok. Damacanaya paramız yetmiyor. Belediyeyi aradım, aşağı bölgelere su geldiğini, yukarılarda henüz olmadığını, çözüleceğini söylediler. 5 gündür çözülemedi. Aşağı yukarı 1 saattir su kuyruğundaydım. Çoğu kişi bulaşıklarını yıkayabilmek için su alıyor buradan şu anda. 5 gündür ıslak mendil ve havluyla ya da damacana suyu ile ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Burada hijyen çok önemli, halkı düşünebilmek çok önemli" diye konuştu.
'BANYO YAPAMIYORUM'
Evinde 2 haftadır su olmadığını belirten Figen Toprak, "2 haftadan beri sularımız maalesef yok. Ne duş alabiliyoruz, ne tuvaletlerimiz temizlenebiliyor. Sağdan soldan sular alıp eve götürüyoruz. En kısa zamanda çözülmesini istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarımızı hazır sularla karşılıyoruz şu anda. Bu şekilde devam ederse çok zorlanacağız. 2 haftadır banyo yapamıyorum. Devamlı ıslak mendiller kullanmak zorunda kalıyoruz. Belediyenin bir an önce çözüm bulmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.