Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde esir tutulan 2 İsraillinin görüntüsünü paylaşırken, "İsrail bir seçim yapmalı. Ya esirler ya da savaş" ifadelerini kullandı.
ATEŞKES GÖRÜŞMELERİ DEVAM EDİYOR
İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanı aralıksız sürdürürken, İsrail ile Hamas arasında ateşkes ve esir anlaşması müzakereleri Mısır ve Katar aracılığında devam ediyor.
Hamas, anlaşma için İsrail güçlerinin Gazze Şeridi'nden tamamen geri çekilmesini, yerinden edilenlerin Gazze'deki evlerine şartsız dönüşünü, kapsamlı yeniden inşa çabalarını, ablukanın sona ermesini ve temel insani yardımın sağlanmasını talep ediyor ancak İsrail ordusu geri adım atmıyor.
HAMAS 2 ESİRİN GÖRÜNTÜSÜ YAYINLADI
Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün Gazze Şeridi'nde esir tutulan 2 İsrail vatandaşının görüntüsünü paylaştı. Yapılan açıklamada, "İsrail, bir seçim yapmak zorundadır. Esirler ya da savaş. Refah'a girmek esirlerin savaşta ölmesine yol açacaktır. Refah'a girmek kaçırılanların ölmesi için başka bir yol olacaktır. İsrail esirleri seçmelidir" ifadeleri kullanıldı.
BAZEN BİZİ TERK ETTİĞİNİZİ HİSSEDİYORUZ
Videoda aynı zamanda ABD vatandaşı olduğunu belirtilen esirlerden biri, "202 gündür Hamas'ın esiriyim. Hava saldırısı nedeniyle tehlike altındayız. Bazen bizi terk ettiğinizi hissediyoruz. Başbakan ve tüm bakanları müzakerelerde esnek davranmaya çağırıyorum. Hükümete her şekilde baskı yapmanızı istiyorum. Protestolara devam edin." ifadelerini kullanırken gözyaşlarını tutamadı.
İSRAİLLİLER ESİR TAKASI VE NETANYAHU'NUN İSTİFASI İÇİN YİNE SOKAKLARA İNDİ
Hamas'ın videoyu yayınladığı saatlerde İsrailliler, Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir anlaşması yapılması ile Başbakan Binyamin Netanyahu hükümetinin istifası talebiyle ülke genelinde gösteriler düzenledi. İsrail'de Netanyahu hükümetine karşı, her hafta cumartesi günü düzenlenen protestolar bu hafta da geniş katılımla devam etti.
Hükümet karşıtı gruplara katılan on binlerce kişi, Gazze'deki çatışma ve esirlerin geri getirilmesi için siyasi iradenin kayıtsızlığını eleştirerek, ülke tarihinin "en sağcı hükümetinin" istifasını ve erken seçim talep eden protestolarını yineledi.
Tel Aviv, Hayfa ve Batı Kudüs'ün yanı sıra Netanyahu'nun konutunun bulunduğu kuzeydeki Kayserya kenti ile ülkenin farklı noktalarında hükümetin istifası ve esirlerin geri getirilmesi talep edilen gösteriler düzenlendi.