Cezaevleri ile ilgili içeriye yasaklı madde, telefon ve pek çok şeyi içeri soktuklarına dair pek çok haberi daha önce duyduk. Ancak bu kadarı akıllara durgunluk veren cinsten.
İngiltere'de içine uyuşturucu, cep telefonu, sim kart ve para konulan ölü farelerin hapishane duvarı üzerinden atılarak mahkumlara ulaştırıldığı ortaya çıktı.
ÖLÜ FARELERİN SIRRI
Hükümetten yapılan açıklamaya göre, bir personel, Londra'nın 210 kilometre güneyinde yer alan Dorset kasabasındaki hapishanenin duvarla çevrili avlusunda ölü sıçanlar buldu.
Sıçanların karın bölgesinde dikişler gören personel, ölü hayvanların içini açtığında 5 adet cep telefonu, şarj aletleri, 3 sim kart, sigara kağıtları ve uyuşturucuyla karşılaştı.
Hapishanelerden sorumlu bakan yardımcısı Minister Rory Stewart, olayın, suçluların hapishanelere uyuşturucu sokmak için ne gibi olağanüstü çarelere başvurabileceğini gösterdiğini belirtti.