TOKİ %25 indirim kampanyası devam ediyor mu? TOKİ 2024 indirim kampanyası başladı mı, başvurular ne zaman? Konut, iş yeri...

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde konut ve iş yeri sahipliğini teşvik etmek ve vatandaşların mali yükünü hafifletmek amacıyla yeni bir indirim kampanyası başlatıyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 25 oranında bir indirimle büyük ilgi gören kampanyanın ardından, TOKİ bu kez de konut ve iş yeri sahiplerine yönelik benzer bir fırsat sunarak, daha fazla insanın ev ve iş yeri sahibi olabilmesine olanak sağlamayı hedefliyor. Bu yeni kampanya, özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden vatandaşlar için büyük bir destek olarak görülüyor.

Giriş Tarihi 27 Nisan 2024, 10:05 Güncelleme 27 Nisan 2024, 10:05
TOKİ %25 indirim kampanyası devam ediyor mu? TOKİ 2024 indirim kampanyası başladı mı, başvurular ne zaman? Konut, iş yeri...

İÇİNDEKİLER

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), yeni bir indirim kampanyasıyla ev ve iş yeri sahiplerini sevindirmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz yıl yüzde 25 indirim fırsatı sunarak birçok kişinin ev sahibi olma hayalini gerçeğe dönüştüren TOKİ, şimdi yeni bir kampanya ile gündemde.

TOKİ İNDİRİM KAMPANYASI 2024 NE ZAMAN?

TOKİ indirim kampanyasına dair bu yıl için henüz bir tarih açıklaması gelmedi. Geçtiğimiz yıl eylül ayında başlayan yüzde 25 indirim kampanyası 19 Ekim'de son bulmuştu. 2024 yılı için de indirim kampanyası bekleyişi devam ediyor.

2023 yılı Eylül ayında başlatılan indirim kampanyasında başvuru şartları şöyleydi: Kampanyadan faydalanabilmek için konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla öncelikle borç kapatmanın yapıldığı aya ait taksit ödemelerini yapmış olması gerekiyor. Geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmaması gerekiyor.



Kampanyadan geri ödeme taksitleri en geç 2022 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış olan konut ve iş yerleri alıcıları yararlanabiliyordu. Taksit sayısı 12 ay ve daha az kalan konut ve iş yeri alıcıları indirim kampanyasından yararlanamadı.



Kampanyadan faydalanmak isteyen konut ve iş yeri alıcıları Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalamış oldukları aracı bankalardan konut kredisi kullanabileceklerdi.