Yurt dışı telefon harcı ne kadar oldu? ZAMLI IMEI kayıt ücreti! 2024 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, kaç TL?

Türkiye'de yurt dışından bireysel olarak getirilen telefonların kullanılabilmesi için gerekli olan IMEI kaydı işlemleri, özellikle seyahat edenler ve yurt dışında telefon satın alanlar için büyük önem taşımaktadır. 2024 yılı itibarıyla, bu işlemler için belirlenen ücretler, vatandaşların merak ettiği konuların başında geliyor. Bu kayıt işlemleri, telefonların Türkiye'deki mobil şebekelerde sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için zorunlu hale getirilmiştir. Peki yurt dışı telefon harcı ne kadar oldu? 2024 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 01 Ocak 2024, 09:13 Güncelleme 01 Ocak 2024, 09:14
Yurt dışı telefon harcı ne kadar oldu? ZAMLI IMEI kayıt ücreti! 2024 yurt dışından telefon getirme ücreti ne kadar, kaç TL?

İÇİNDEKİLER

Her yıl Resmi Gazete'de yayınlanan kararlar ile IMEI kayıt ücreti ve diğer harçlar yeniden belirleniyor. Bu nedenle 2024 yılı için yurt dışı telefon harcının ne kadar olduğu merak konusu haline geldi. Peki, yurt dışı telefon harcı ne kadar zamlandı, kaç TL oldu? İşte detaylar...

2024 IMEI KAYIT, YURT DIŞINDAN TELEFON GETİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Yurt dışından getirilen telefon harcı 6.091 TL'den 20.000 TL yükseltilmişti.

2024 yılı için bu miktar 31.692 TL oldu.

TELEFONU PASAPORTA KAYDETME NASIL YAPILIR?

E-devlet sisteminden kayıt hakkının sorgulanması (https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kayit-hakki-sorgulama) harç ücretinin yatırılması ve kayıt işlemlerinin tamamlaması gerekmektedir.

T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.