Bakan Özhaseki: "Kentsel dönüşüm hızlanacak"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının önemli maddeleri hakkında konuştu. Bakan Özhaseki, "İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası için 6 aydır çalışıyoruz, Meclis açılınca ilk gündeme gelecek konulardan birisi bu olacak" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Eylül 2023 Güncelleme 22 Eylül 2023, 06:59
Bakan Özhaseki: Kentsel dönüşüm hızlanacak

İÇİNDEKİLER

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasası için 6 aydır çalışıyoruz, Meclis açılınca ilk gündeme gelecek konulardan birisi bu olacak" dedi.

İstanbul'a özel kentsel dönüşüm yasasının önemli maddelerini açıklayan Bakan Özhaseki, "Kentsel dönüşümde İstanbul için özel bir birim (genel müdürlük) kurmak istiyoruz. Kaynak temini yönünde yeni bir birim oluşturmayı planlıyoruz. Tebligat kanunu ile ilgili düzenleme gelecek. Kentsel dönüşümü hızlandıracak 50+1 formülü getireceğiz" şeklinde konuştu. Kentsel dönüşüm yasası ile birlikte, yerinde dönüşüm kampanyası ve rezerv alanlara 400 bin konut yapacaklarını ifade eden Bakan Özhaseki, "Yarısı bizden kampanyasında yüzde 100'ü sağlayan binalarda hızla dönüşüm yapacağız" dedi.
Fatma GÖKSU

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN