Genç İş İnsanı İbrahim Kocademir: Kayıt dışı satıcıdan alınan aracın garantisi olmaz

Antalya'nın önde gelen iş insanlarından biri olan İbrahim Kocademir, Antalya'nın ikinci el araç alım satım sektöründeki ivmesine dikkat çekerek, bu alanda Türkiye'nin en gözde kentlerinden biri haline geldiğini belirtti. Ancak, ikinci el araç alımı yapacak olan vatandaşların dikkat etmeleri gereken önemli hususlar hakkında da uyarılarda bulundu.

Giriş Tarihi 07 Eylül 2023, 14:28 Güncelleme 07 Eylül 2023, 14:28
Genç İş İnsanı İbrahim Kocademir: Kayıt dışı satıcıdan alınan aracın garantisi olmaz

İÇİNDEKİLER

Kocademir, bu alandaki en büyük risklerden birinin kayıt dışı satıcılar olduğunu ifade ederek, "Kayıt dışı satıcıdan alınan aracın garantisi olmaz. Bir araç sahibi olacağınız için mutlu olduğunuz anda verdiğiniz paranın boşa gittiğini görerek şok yaşayabilirsiniz." dedi. Bu nedenle, araç alacak olanların, satıcıların geçmişini ve kayıtlarını titizlikle kontrol etmeleri gerektiğini vurguladı.

İbrahim Kocademir, araç alım sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden birinin aracın teknik durumu olduğunu şu sözlerle belirtti:

"Alıcılar, aracın mekanik ve elektronik kontrollerini yaptırmalılar. Ekspertiz yaptırmadan kesinlikle araç almayın. Gerektiğinde bir uzmana danışmak size en fazla 2-3 bin TL'ye mal olur. Araç eğer hasarlıysa ve bunu fark etmeden alırsanız o araç elinizde kalabilir. Ekspertiz yaptırmak, aracın güvenliği ve performansı için kritik bir önem taşımaktadır."

Ayrıca, İbrahim Kocademir, satış işlemi sırasında sözleşme koşullarını titizlikle incelemeyi ve tüm detayları yazılı olarak belirtmeyi unutmamaları gerektiğini de ekledi. Bu, ileride yaşanabilecek anlaşmazlıkların önüne geçmek adına son derece önemlidir.

Yasal Uyarıdır. Bu İçerikten Turkuvaz Medya Sorumlu Değildir