EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuştu: 200 milyar TL vatandaşın cebinde kaldı! Yüzde 110 artışın önüne geçildi

Mustafa Yılmaz, geçen 1 yılı aşkın süreçte ortaya çıkan kaynakla, maliyet artışları sebebi ile mesken abonelerinin faturasına yansıyacak yüzde 110 düzeyinde artışın engellendiğini söyledi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 31 Temmuz 2023 Güncelleme 31 Temmuz 2023, 06:56
EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz konuştu: 200 milyar TL vatandaşın cebinde kaldı! Yüzde 110 artışın önüne geçildi

İÇİNDEKİLER

Geçtiğimiz yıl küresel enerji hammadde fiyatlarında meydana gelen olağanüstü fiyat artışlarından tüketicilerin korunması için EPDK tarafından devreye alınan Azami Uzlaştırma Fiyat Mekanizması (AUF) devam ediyor.

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, 1 Nisan 2022 tarihinden itibaren başarıyla uygulanan AUF'un katkısı ile 200 milyar lirayı bulan bir meblağın vatandaşın cebinde kaldığını ve elektrik tarifelerinde yüzde 110 düzeyinde bir artışın engellendiğini açıkladı.

9.3 MİLYAR TL GERİ ÖDENDİ
Daha önce, EPİAŞ'a yapılan gerçek dışı bildirimler sebebi ile 40 şirket hakkında idari soruşturma açılmış ve faiziyle birlikte 15 milyar 355 milyon lirayı aşan bir meblağın sisteme iadesine karar verilmişti. AUF'a aykırı hareket eden şirketlerle ilgili soruşturma sürecinin devam ettiğini belirten Mustafa Yılmaz, bu şirketlerin şu ana kadar 9,3 milyar lira geri ödeme yaptığını açıkladı.
Barış ŞİMŞEK

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN